Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Erdélyi lakoma

Erdélyi lakoma - Régikönyvek
Erdélyi lakoma - Régikönyvek Erdélyi lakoma - Régikönyvek Erdélyi lakoma - Régikönyvek Erdélyi lakoma - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Gelányi Mariann
Borító tervezők:
Gelányi Mariann
Kiadó:
Corvina Kiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2.
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
963132284X
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
246 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 18.00cm, Magasság: 25.50cm
Súly:
0.76kg
Kategória:
Kövi Pál:
ELŐSZÓ
TŰZHELYTŐL TŰZHELYIG
Szőcs István:
Az erdélyi magyaros zamatok
krónikája
Mircea Zaciu:
Mintha anyám főztje volna...
(Az erdélyi román konyháról)
Kövi Pál:
Az örmény ösvényen
Szőcs István—Kövi Pál:
Az erdélyi örmények gasztronómiájatinnepeik és szokásaik
atinnepeik és szokásaik
Éltető-Wellman József.
Ebéd a templomerődben
(Az erdélyi szászok)
tinnepeik
Ételeik
Szőcs István—Kövi Pál:
Az erdélyi zsidók
Étkezési szokásaik
Szőcs István—Kövi Pál:
Székely szombatosok vagy zsidózók Étkezési törvényeik, ételeik
Étkezési törvényeik, ételeik
Unnepeik


ERDÉLYI ÍNYESMESTER
ELŐÉTELEK VAGY ELSŐ FOGÁSOK
Ízelítők
Húslevesek, csorbák, kdchenek, majorságból főtt
levesek
Egyéb vegyes levesek
Füves-, zöldség- és gyümölcslevesek
Pityóka- és paszulylevesek
Levesbevalók
FŐÉTELEK VAGY FŐFOGÁSOK
Ételek szárnyashúsból vagy majorságból
Juh- és kecskeételek
Vadak
Sültek
MÁSODFOGÁSOK
Gombás ételek
Káposztás ételek
Halételek
Belsőségek
KÖRÍTÉSEK ÉS HOZZÁVALÓK
Mártások
Főzelékek
Köretek
Töltött és rakott kertijavak
Saláták, savanyúságok, fűszerecetek
LISZTES ÉTELEK ÉS ÉDESSÉGEK
Kenyér- és puliszkaféleségek
Kőttestészták, palacsinták és pogácsák
Sütemények, nyalánkságok
AZ ÉTEL TISZTESSÉGE
Bajor Andor:
Terített asztal
Sütő András:
Egy csupor zsír
Romulus Guga:
Az őrök hírvivő
Bálint Tibor:
A húslevesről
Szabó Gyula:
Puliszkaostrom
Bálint Tibor:
Egynémely fűszerszámunkról
Kövi Pál:
Az otthon fészekmelege: Anyám kovásza
Kövi Pál:
A réteskészítés titka


ERDÉLY BORAI
Csávossy György:
Borissza kalauz
Milyenek az erdélyi borok?
Frigyre lépő ízek
Hajdu Győző:
Utószó

FÜGGELÉK
Az erdélyi konyha legkedveltebb
hontermő fűszerei
Külföldi, úgynevezett egzotikus fűszerek
Az erdélyi konyha különleges szavairól
Irodalomjegyzék


Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...