Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ételben az orvosság Nem a gyógyszerek ajánlják az egyetlen megoldást a betegségek gyógyítására

Ételben az orvosság - Bieler, Henry G. - Régikönyvek
Ételben az orvosság - Régikönyvek Ételben az orvosság - Régikönyvek Ételben az orvosság - Régikönyvek
(0 vélemény)

Több, mint 40 éves gyakorló orvosi pályám során három alapvető következtetésre jutottam a betegségek okait és gyógyítását illetően. Ezekről szól ez a könyv. Az első következtetésem az volt, hogy a betegségeknek elsődlegesen nem a baktériumok az okozói. Meggyőződésem, hogy a betegségeket mérgezés okozza, ami sejtkárosodással és lebomlással jár, és ez vezet a baktériumok elszaporodásához és támadásához. Második következtetésem az volt, hogy a betegek gyógyszeres kezelése majdnem minden esetben káros. A gyógyszereknek súlyos mellékhatásai vannak, és időnként új betegségek kialakulását okozhatják. Azok a kétséges előnyök, amelyeket a beteg tapasztal, átmenetiek. Mégis, évről évre egyre nagyobb számban jelennek meg a piacon az új gyógyszerek hiszen minden gyógyszergyár igyekszik kifejleszteni saját változatát a gyógyszervegyületekből. Ritka az olyan orvos, aki tökéletesen tisztában van a rengeteg gyógyszer mellékhatásaival és lehetséges veszélyeivel. Harmadik következtetésem az, hogy a betegségek gyógyíthatók a helyes élelmiszerek megfelelő alkalmazásával. Ez a kijelentés gyanúsan egyszerünek tünhet, mégis csak egy igen összetett tudomány, a kolloidok és az endokrinkémia alapos tanulmányozása után jutottam erre az eredményre. Következtetéseimet gyakorlati tapasztalataimra és megfigyeléseimre alapozom, amiket a betegeim sikeres gyógyítása közben szereztem a hosszú évek alatt. Vészhelyzetben időnként én is a gyógyszerekhez folyamodtam, de csak rítkán volt erre szükség. Ehelyett inkább olyan ellenszereket írtam fel betegeimnek, amelyeket a Természet bocsát rendelkezésünkre. Ebben a könyvben azt foglaltam össze, hogy én mit tartok a legjobb gyógyszernek és a legjobb tápláléknak.

Fordítók:
Gerhardt Krisztina
Kiadó:
Top Trading Hungary Kft.
Kiadás éve:
1991
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dabasi Nyomda RT
ISBN:
9638505311
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
211 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 23.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
AZ OLVASÓHOZ 7
ELŐSZÓ 9

ELSŐ RÉSZ: A CSODÁLATOS EMBERI TEST 13

1. Gyógymódok, amik rosszabbak, mint maga a betegség 15
2. Testünk: egy önjavító gépezet 24
3. A sokarcú betegség 36
4. Az egészség házának sarokkövei 42
5. Emésztés: a betegség elleni védelmi rendszer első vonala 57
6. A máj: a védekező rendszer második vonala 64
7. A belső elválasztású (endokrin) mirigyek: a szervezet vé-
delmi rendszerének harmadik vonala 70
8. Az orvos nagyítója alatt 76

MÁSODIK RÉSZ: AMIKOR A CSODÁLATOS
EMBERI TEST MEGBETEGSZIK 93

9. Amikor a gyerek beteg lesz 95
10. A koleszterin és a szívbetegségek 107
11. A vesebetegségek és a magas vérnyomás 120
12. A súlyunkról: soványan vagy kövéren? 131
13. A vakbélgyulladástól a női bajokig 142


HARMADIK RÉSZ: ÉTELBEN AZ ORVOSSÁG 157

14. A fehérjék mint a test építőelemei 159
15. A fehérjék mint károkozók 166
16. A zöldségek szerepe az öngyógyításban 178
17. A tej és az élesztő mint étel és orvosság 185
18. A só és a serkentés kontra egészséges étkezés 193

INDEX 205

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...