Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Exorcismus II.

Exorcismus II. - Sutter Pál - Régikönyvek
Exorcismus II. - Régikönyvek Exorcismus II. - Régikönyvek Exorcismus II. - Régikönyvek Exorcismus II. - Régikönyvek Exorcismus II. - Régikönyvek Exorcismus II. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Exorcismus. II. Ördögűzés. A Sátán hatalma és működése két megszállott gyermekben. Hiteles okmányok alapján írta: [Paul] SUTTER Pál, eichhoffeni (Elzász) plébános. 5 képpel. Fordította és jegyzetekkel ellátta: Pogány Géza, ny. m. kir. honvéd ezredes, a m. kir. Honvéd Ludovika Akadémia volt tanára, a Budapesti Urak Mária Kongregációjának tagja és a Szent Család Társaság superiora. Dombóvár, 1939. Bagó Mihály Könyvnyomdája, Hírlap- és Könyvkiadó Vállalata (ny.) 83 + [1] p. Paul Sutter abbé munkájában egy ördögűzési esetről számol be, mely két fiatal fiút érintett, 1865 és 1869 között. Az esetre az elzászi Illfurth-ban került sor. A beszámoló 1921-ben jelent meg, Strassbourgban, és a következő évben elkészült angol fordítása is. Előszó: "A Katolikus Egyház egész határozottan tanítja, hogy ördögök, vagyis gonosz szellemek léteznek. Ezek személyes lények, testnélküli lelkek, kiket egykor az Isten mint jó angyalokat a megszentelő malaszt állapotában teremtett és a mennyországban nagy dicsőségre rendelt. Isten azonban, aki senkit sem koronáz meg, mielőtt az szabály szerint nem küzdött volna (II. Tim. II, 5), az összes angyalokat próbának vetette alá, hogy az örökké való üdvözülést maguknak jutalmul kiérdemeljék; ennél a próbánál azonban sok angyal elbukott. Hasonlók akartak lenni Istenhez s büszkeségük miatt elvesztették a Szentlelket és a megszentelő malasztot. Bűnük határozott lázadás volt Isten ellen, azaz a teremtmény szakítása Teremtőjével. S elkövették ezt az angyal szellemi erejével és akaraterejével s a lázadás melletti kitartás azon makacs szándékával, mely se tudatlansággal, se gyengeséggel nem menthető, t. i. a kétségtelen gonoszság bűnével. Ezért Isten őket a bűnbánat lehetősége nélkül elvetette. Egész szellemi életük elméjük elsötétülése és akaratuk megkeményedése által megfordult. Ehhez járult az örök üdvösség elvesztése és az örök pokoli kínra való kárhoztatás. "Isten nem kegyelmezett a vétkes angyaloknak, hanem a pokol láncaival levonatva, a mélységbe vetette őket kinlódásra, hogy ott ítéletre tartassanak." (II. Pét. II, 4). Fűzve, illusztrált kiadói borítékban.

Sorozatcím:
Exorcismus
Fordítók:
Pogány Géza
Kiadó:
Bagó Mihály Könyvkiadó Vállalata
Kiadás éve:
1939
Kiadás helye:
Dombóvár
Nyomda:
Bagó Mihály Könyvnyomdája
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
83
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:
A fordító előszava 9
Előszó 13
Burner Theobald és József 18
Az ördögök 20
A sátán és a szentelt tárgyak 22
A sátán és az Istenanya 28
A mennyország elvesztése. A pokol kínja 32
A sátán és a vigalmak, bálok és táncok 34
Az ördög, mint próféta 35
Újabb ármányok 41
A fiúk gyötrelmei 44
Einsiedelnben 48
A sátán vallomásai 50
A hitetlen orvos és a még hitetlenebb tanító 52
A püspöki bizottság 55
Werner csendőr jelentése 57
Schini csendőr elpárolog 62
Jelenet Szt. Károlyban 63
Theobald megszabadítása 66
Józsefet is megszabadítják 70
Az Égi Királynő győzelme 73
Emberi élcelődés és tanári őrület 76
Toldalék 81

Sutter Pál

Sutter Pál  további könyvei

akár 50%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...