Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Farkasok

Farkasok - Kirst, Hans Hellmut - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ez a történet egy bizonyos Alfons Materna elnevezésű emberről szól, és a Föld egyik isten háta mögötti zugában játszódik: Mazuriában. Itt él születése óta a keménykötésű, eszes, furfangos gazda, aki pédát ad arról, hogyan lehet - hol vaskos humorral, hol meleg emberséggel s főleg: tettekkel - embernek maradni a farkasok világában. Mint az ismert nyugatnémet író minden regénye, a Farkasok is igazi sikerkönyv. Nem csupán a cselekmény fordulatos, izgalmas; nem csupán az alakokat ábrázolja Kirst színesen és sokoldalúan, hanem arra is vállalkozik, hogy e rendkívül olvasmányos regényben olyan problémákat vessen föl, s próbálja megoldani, amelyek hozzátartoznak múltunkhoz és jelenünkhöz.

Fordítók:
Gergely Erzsébet
Borító tervezők:
Bogdán István
Kiadó:
Magvető Kiadó
Kiadás éve:
1972
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Pécsi Szikra Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
618 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:

Kirst, Hans Hellmut

Kirst, Hans Hellmut  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 450 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 400 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 600 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 450 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018.07.12. 15:05

    Egy sajátos nézőpontból készült, a nácizmus kifejlődését, s a II. világháború időszakát bemutató regény Hans Hellmuth Kirst Farkasok-ja. A civilek oldaláról mutatja be Németország belső világát, ezen belül is Pomerániát, Mazuriát. Egy tehetős gazda, Alfons Materna a – ma azt mondanánk – egy másként gondolkodó, aki fia halála után bosszút esküszik – s együtt üvöltve a farkasokkal –, látszólag együttműködve, de közben nevetségessé téve a helyi náci hordát, embernek maradva menti az üldözötteket és igyekszik túlélni a vészkorszakot, ami – bár számos áldozat árán – de sikerül.
    Egy kedélyes, valahogy – nekem – vidékies stílusban írt regény a kisember lehetőségeiről a magukat triumfáló kiskirályokkal szemben, packázva persze közben a sorssal és a véres valósággal. Kicsit túlírtnak tartom a terjedelem miatt, de tetszett.