Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Fasor

Fasor - Móricz Virág - Régikönyvek
(0 vélemény)

Irisz, Móricz Virág új regényének hősnője, energiáktól feszülő, cselekedni akaró, élete - az élet - értelmét kereső fiatalasszony. Munkája - egy idegenforgalmi folyóiratot szerkeszt - nem elégíti ki, elégedetlen sorsával, többre, nagyobbra vágyik: magánéletének és munkájának teljes harmóniájára, életformájának gazdagodására. Férjével a Balaton mellé látogat, egy régi barátnőjéhez: Márta példája, véli, talán kilendíti arról a holtpontról, amelyre már ilyen fiatalon eljutott... A Fasor két központi nőalakjának, Irisznek és Mártának sorsa alkalmat ad arra, hogy Móricz Virág két homlokegyenest ellenkező életfelfogás és magatartásforma különbözőségét mutassa meg; az, ami velük és körülöttük történik, egyben a mai magyar élet sok jellegzetes mozzanatát hordozza magában. A Fasor hőseinek vívódása és e vívódások során kirobbanó vitáik a mai magyar helyzet egy sor "kiskérdés"-ét érinti: hogyan alakul a nemzedékek harca napjainkban? Mi a következménye a "siessünk"-magatartásnak, a pénz utáni hajszának? Móricz Virág regénye fordulatos cselekmény során bontja ki hőseinek sorsát és töprengéseiket ezekről a fontos korkérdésekről.

Borító tervezők:
Zsoldos Vera
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Pécsi Szikra Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
229 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Móricz Virág

1909 - 1995
Dr. Móricz Virág (Budapest, 1909. szeptember 23. – Budapest, 1995. szeptember 9.) írónő. Móricz Zsigmond legidősebb lánya, a Nyugat titkára, filmes segédrendező és írónő.

Móricz Virág  további könyvei

Apám regénye - Móricz Virág - Régikönyvek
20%
Kiadás éve: 2002
1 500 Ft 1 200 Ft (20%)
Antikvár könyv
Küszöb - Móricz Virág - Régikönyvek
legjobb ár
Kiadás éve: 1956
400 Ft 200 Ft (50%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...