Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Fogság

Fogság - Spiró György - Régikönyvek
(1 vélemény)

Egy század: időszámításunk szerint az első, melyet jól ismerünk és amelyet nem ismerhetünk, amelyben mitikus és valós idő és tér egymásba gabalyodik. A hasadás százada, régi és új tények és talányok, hitek és hitetlenségek, a római béke és hallatlan méretű vérengzések kora. Ekkor kezdődik az új Európa - egy új szövetséggel -, és ér véget a régi. A Krisztus halála körüli esztendőktől a zsidó háború végéig követhetjük figyelemmel Spiró György új regényének hősét, a római zsidó diaszpórában felcseperedett rövidlátó fiút, Urit, akivel elképesztő kalandok, örömök és szomorúságok esnek meg. Titokzatos módon tagja lesz a delegációnak, amely Pészahkor az adót viszi Jeruzsálembe. Érthetetlen, miért küldik a veszélyes és fárasztó útra e testileg gyenge, tapasztalatlan fiút. Uri Jeruzsálemen, Júdeán és Alexandrián át vándorol, és csak évek múlva kerül vissza Rómába. Mindig másnak, többnek hiszik, mint aki, s így hol együtt vacsorázik Pilátussal, hol tolmácsol a császár előtt, hol pedig a legsanyarúbb számkivetettség várja. Kis- és nagypolitikai kalamajkák gördítik tovább ezt a helyenként pezsgő humortól könnyű, helyenként apokaliptikus képzet-társításokban gazdag kalandregényt. Az olvasó hirtelen zuhan bele ebbe a folyamba, amely a Mediterráneum jellemző ókori helyszíneit érintve hömpölyög keresztül a "császárváltogató koron", amikor semmi bizonyos nincsen, csak a változás, és amelyben ugyanaz eshetik meg legfelül, ami legalul. Ha a könyv olvasója e forrongásban a jelenre vagy esetleg ama legutóbbi és legvéresebb századra ismerne a felszín alatt, az csakis az ő kényszeres képzeletének szüleménye, melyre természetesen a mű nyitott; éppen úgy, ahogy minden másra: Istenre és emberre, közösségre és egyénre, a semmire és a végtelenre, az egyértelműségekre és az ambivalenciákra, a változások új dimenzióira.

Borító tervezők:
Szüts Miklós
Kiadó:
Magvető Könyvkiadó
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Változatlan utánnyomás
Nyomda:
Szekszárdi Nyomda
ISBN:
9631424308
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
770 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 25.00cm
Súly:
1.14kg
Kategória:
Rómától Jeruzsálemig 5
Júdea 181
Alexandria 359
Róma 525

Spiró György

1946 -
Spiró György (Budapest, 1946. április 4. –) Kossuth-díjas magyar író, költő, irodalomtörténész és műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Spiró György  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1981
Antikvár könyv
1 400 Ft 1 120 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 1 080 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019. 08. 14. 17:11

    A Civil rádióban hallottam műsort a könyvvel kapcsolatban nemrég a szerzővel . Köszönöm, hogy megismerhettem, igyekezni fogok minél több írását olvasni.