Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Föld és ég Kutatások a geologia és a theologia érintkező pontjai körül

Föld és ég - Prohászka Ottokár - Régikönyvek
Föld és ég - Régikönyvek Föld és ég - Régikönyvek
(0 vélemény)

Prohászka Ottokár. Föld és ég. KUTATÁSOK A GEOLÓGIA ÉS THEOLÓGIA ÉRINTKEZŐ PONTJAI KÖRÜL Esztergom, 1912. Buzárovits Gusztáv (Buzárovits Gusztáv Könyvnyomdája) 430 + [2] p. + 4 t. Negyedik kiadás félvászon // A keresztény világnézetet egyetlen egy tudomány sem tette ki oly nagy megrendüléseknek, mint a modern geologia. Rétegeiből keltek s támadtak föl az elpusztult növények s állatok típusai s beleálltak az élet alakjainak bámulatos sorába, mely egyre tömöttebb s hézagtalanabb lett s csodálatos folytonosságával elkápráztatta szemeinket s győzelmesen rámutatott a leszármazásnak gondolatára. Világ- és élet-fejlődés, ez lett jelszavunk, ez lett programmunk, melynek kimutatásánk gőzerővel dolgozik a tudomány. Mily kicsiny lett e nagy gondolat világosságában a föld, ... az embernek világa; mily rövid lett a történeti időknek fonala; mily emberízű mindaz, amit a földről s életéről eddig tudtunk. Ezt az emberi fölfogást, e földi gondolatokat ki kellett tágítanunk; a szűken mért s gyöngén épített alapokat szét kellett vetnünk s újra építenünk egy nagy világot; "den Blick von Unendlichkeit erweitert."

Kiadó:
Buzárovits Gusztáv
Kiadás éve:
1912
Kiadás helye:
Esztergom
Kiadás:
Negyedik kiadás
Nyomda:
Buzárovits Gusztáv Könyvnyomdája
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
430 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 23.50cm
Kategória:

Prohászka Ottokár

1858 - 1927
Prohászka Ottokár (Nyitra, 1858. október 10. – Budapest, 1927. április 2.) katolikus egyházi író, székesfehérvári püspök, a magyar keresztényszocializmus képviselője, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

Prohászka Ottokár  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 720 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 720 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...