Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Földmisztériumok

Földmisztériumok - Heselton, Philip - Régikönyvek
Földmisztériumok - Régikönyvek Földmisztériumok - Régikönyvek
(1 vélemény)

Régi korok üzenete című sorozatunkat megújítottuk. Azzal a céllal indítottuk ismét útjára, hogy igényes ismeretterjesztő köteteket adhassunk az olvasók kezébe. A szerzők az adott témák szakértői, akik tudományos bizonyítékokon alapuló tényeken keresztül mutatják be a legváltozatosabb témákat: egyes népek gondolkodását, hagyományait, hitvilágát, vallását, világképét, kultúráját. A sorozat figyelemre méltó erénye, hogy ráébreszti az olvasót a Föld és az élővilág iránti tiszteletre, az itt élő népek szellemi javainak valós értékére. A sorozat indító kötetéhez, a Földmisztériumok című könyvhöz kellemes olvasást kívánunk. Az eredetileg földrajztudós szerző régóta elkötelezett kutatója a földmisztériumok összefoglaló néven ismert jelenségkörnek. Ez a kifejezés különféle témák egész sorát öleli fel, az úgynevezett ley-vonalaktól, a varázsvesszős kutatáson át, a néphagyományokig és a régmúlt időktől rejtélyekkel övezett különféle helyszínekig, legyenek azok ősi kőkörök, a környékbeliek által áhitatosan tisztelt állókövek vagy szentnek tekintett ligetek. A könyv megismertet mindazokkal az analitikus és intuitív megközelítési módszerekkel, amelyek segítségével közelebbről megvizsgálhatjuk mindezeket a jelenségeket.

Fordítók:
Montanus, Ambrose
Kiadó:
Édesvíz Kiadó
Kiadás éve:
2000
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda Rt.
ISBN:
9635284233
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
209 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Köszönetnyilvánítás 7
A könyv szó- és
fogalomhasználatáról 8
Bevezetés 9
1 / Az egyenes bűvöletében 15
2 / Élő hagyomány 35
3 / Néphagyomány: a táj emlékezete 47 4 / Földenergiák 60
7 4 / Földenergiák 60
5 / Érezd a Föld pulzusát! 75
6 / Reagálás a Földre 95
7 / Geomantia és formateremtés 111
8 / Költői földrajz 129
9 / Ahol a Földszellem lakozik 147
10 / Figyeljünk a Földre! 165
11 / Sámántájakon 173
12 / Az egység felé 184
Hivatkozások 195
Kislexikon 204

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019.10.05. 13:52

    Könyv végén hivatkozások és kislexikon. Ennek ellenére a szöveg során sokszor az a benyomás ér, hogy adott mondatot talán jó lenne alátámasztani valamivel, legalább lábjegyzetként. Ez sajnos elmaradt, így inkább széleskörű érdeklődésfelkeltő, mint jól tájékoztató gyűjtemény.