Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Fotólabor zsebkönyv

Fotólabor zsebkönyv - Polster Alfréd, Polster Ákos - Régikönyvek
Fotólabor zsebkönyv - Régikönyvek Fotólabor zsebkönyv - Régikönyvek Fotólabor zsebkönyv - Régikönyvek Fotólabor zsebkönyv - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve:
1979
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Egyetemi Nyomda
ISBN:
9631026752
Kötés típusa:
nyl-kötés
Terjedelem:
421 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
Előszó 15
L Kémiai alapismeretek 17
A) A kémiai elem 17
B) Az atom 18
C) Az atomtömeg (atomsúly) 21
D) Az atomok periódusos rendszere 24
E) Az ion 26
F) A vegyérték 29
G) A molekula 29
H) A molekulaképlet 30
1) A molekulatömeg 31
J) A halmazállapotok és a testek szerkezete 31
L A légnemű halmazállapot 33
2. A folyadékok 34
3. A szilárd anyagok 34
K) A vegyület 37
L) Az elegy és a keverék 38
M) A tapasztalati képlet és a szerkezeti képlet 39
N) Az oldat 40
1. Az oldási folyamat 40
2. Az oldatok fajtái 43
0) A kémiai átalakulások, a reakciók 43
1. A reakciósebesség és a katalízis 44
2. A reakciótípusok 45
a) A sav-bázis reakció 47
P) A pH fogalma 49
R) A redoxifolyamatok 50
1. Az oxidáció 50


2. A redukció 51
S) Az elektrokémia alapjai 51
T) A szervetlen vegyületek 54
U) A vegyületek elnevezései 55
V) A szervetlen vegyületek főbb csoportjai 55
1. Az oxidok 55
2. A savak 56
3. A bázisok 56
4. A sók 57
Z) A szerves vegyületek. 58

II. A fényképezés alapfolyamata 61
A) A fényérzékeny anyagok előállítása 62
B) Az ezüst-halogenid-kristályok szerkezete 64
C) Az exponálás kémiája 66
1. A megvilágítás 66
2. A latens kép és keletkezése 67

III. A fekete-fehér kidolgozás kémiája és vegyszerei 69
A) Az előhívás 69
1. Az előhívás elmélete 69
2. Az előhívás mechanizmusa 70
3. Az előhívóoldatok 73
4. Az előhívó hatóanyaga 73
a) A Watkins-faktor 76
b) Vegyszerismertetés 77
Amidol 77
Fenidon 78
•• Hidrokinon 79
Metol 80
orto-Fenilén-diamin 81
para-Amino-fenol 82
para-Fenilén-diamin 83
5. Az előhívó-adalékok 84
6. A tartósítóanyagok 85
a) Vegyszerismertetés 89
Nátrium-szulfit 89
Kálium-metabiszulfit 90
Nátrium-biszulfit 91


Nátrium-metabiszulfit 92
Borkősav 92
7. A lúgosítóanyagok 92
a) Vegyszerismertetés 99
Kálium-hidroxid 99
Nátrium-hidroxid 99
Nátrium-karbonát 100
Kálium-karbonát 101
Bórax 102
Trinátrium-foszfát 102
Nátrium-metabórát 103
8. A lassító—fátyolgátló anyagok 103
a) Vegyszerismertetés 105
Kálium-bromid 105
Benztriazol 106
Benzolszulfonsavas nátrium 106
Benzimidazol 107
6-Nitro-benzimidazol-nitrát 107
9. A víz mint oldószer 108
10. A víz tisztítása 109
a) Vegyszerismertetés 110
Nátrium-hexametafoszfát 110
11. Különleges adalékok az előhivóban 111
a) A stabilizátorok 111
b) A gyorsítók 111
c) Az ezüst-halogenid-oldók 111
d) A duzzadásgátló anyagok 111
e) A nedvesítőanyagok 112
f) A dezinficiálóanyagok 112
g) A deszenzibilizátorok — érzéketlenítők 112
h) A cserzőadalékok 113
i) Vegyszerismertetés 113
Magnézium-szulfát 113
Nátrium-klorid 113
Kálium-rodanid 114
Nátrium-szulfát 114
Nekal 115
Agepon 115
Dietilén-glikol 115


Polster Alfréd

Polster Alfréd  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 560 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...