Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Frank Júlia nagy szakácskönyve kezdőknek, haladóknak és szakácsművészeknek

Frank Júlia nagy szakácskönyve - Frank Júlia - Régikönyvek
Frank Júlia nagy szakácskönyve - Régikönyvek Frank Júlia nagy szakácskönyve - Régikönyvek Frank Júlia nagy szakácskönyve - Régikönyvek Frank Júlia nagy szakácskönyve - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az étvágygerjesztő finomságok, a pompás ételköltemények ínycsiklandó fotóival illusztrált, színes szakácskönyvek korában sokan keresnek olyan receptgyűjteményt, amelyben a főzés alapjaitól, a rántástól kezdve a legegyszerűbb leveseken, főzelékeken, köreteken át az elkészítésben nagy gyakorlatot, hozzáértést és érzéket igénylő meleg és hideg ételek, sütemények, saláták és szendvicsre valók leírásáig minden megtalálható, beleértve a korszerű fagyasztott áruk szakszerű felhasználását és a házi befőzést is. Ez a vaskos kötet nemcsak egyszerű szakácskönyv, hanem a háztartás szervezésének, agazdaságos és egészséges étkezés mindennapi megoldásainak "bibliája", amelyből nem csupán sütni-főzni lehet megtanulni, de a gyakorlott háziasszony művészetté is fejlesztheti már meglévő tudását. A gasztronómiában népszerű Frank Júlia neve önmagában is garancia a receptek minőségére.

Borító tervezők:
Szabó Árpád
Kiadó:
Magyar Könyvklub
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9635475144
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
526
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:
1. rész Nyersanyagmennyiségek
A GASZTRONÓMIA TITKAI személyenként 43
— avagy főzni jó! 9 Maradék élelmiszerek és ételek
hasznosítása 43
Gondolatok a konyhában 9 Konyhatechnikai eljárások 46
Az egészséges életmódról, Főzés 46
egészséges táplálkozásról 10 Hideg víz, forró víz? 46
A háztartás vezetése 11 Használjunk fedőt! 46
Munkaszervezés 11 Ne főzzük túl
Vásárlás 12 a nyersanyagokat! 47
Élelmiszer-tárolás 14 Párolás 47
Heti egyszeri főzés? 16 Gőzölés 47
Konyhafelszerelés 16 Előfőzés 48
Jó, ha mindig van otthon... 20 Abálás 48
A hűtőszekrény használata 21 Sütés 48
A hűtőtárolás szabályai: 22 Zsiradékban sütés 49
Mit hová pakoljunk? 23 Rántás — habarás — lisztszórás 50
Az élelmiszer csomagolása Fűszerezés 51
és tárolása 23 Fűszerkalauz 52
Mi meddig áll el a normál Leggyakrabban használt
hűtőtérben? 23 fűszereink 53
A mélyhűtő fajtái 24
Mit érdemes fagyasztani? 26
Mi nem fagyasztható? 27 2. rész
Miről ismerhető fel MELEG ÉTELEK 61
a romlott étel? 28
Egészséges étkezés 29 Levesek 61
A legfontosabb tápanyagok 29 Zöldséges levesek 61
Tápanyagmegőrző konyhatechnika 30 Húsos levesek 76
Reformkonyha Leveses egytálételek 87
és vegyes táplálkozás 35 Krémlevesek 97
Gyakorlat teszi a mestert! 36 Levesbetétek 104
Mérés — mérleg nélkül 36 Mártások 107
Ha nincs otthon... — mit mivel Tojásételek előételnek és főfogásra114
pótolhatunk? 37 Tojásfőzés 114
Titkok, fortélyok, ötletek 39 Köretek 125


Burgonyából 125 Tészták
Burgonyapraktikák 125 Tésztafőzés 287
Rizsből 137 A főtt tészta fagyasztása
Főzelékek 140 és újramelegítése 288
Zöldségből 145 Gyúrt tészták 288
Tésztaféléből 152 Sós főtt tészták 291
Gyümölcsből 154 Édes főtt tészták 304
Zöldség- és zöldséges ételek 157 Kevert tészták 311
Zöldségpudingok 157 Sós és édes palacsinták 311
Gombás ételek 160 Sós palacsintatöltelékek 312
Káposztás ételek 164 Édes palacsintatöltelékek 319
Burgonyából 169 Galuskák, gombócok 327
Paradicsomból 174 Kelt tészták 337
Zöldpaprikából 176 Fánkok 337
Hagymából 178 Egyéb kelt tészták 339
Padlizsánból 179 Pizzatöltelékek 342
Rizsből 181 Rétesek, bélesek 343
Tökből, uborkából, patisszonból, Sós rétesek 348
cukkiniből 184 Édes és sós felfújtak,
Zöldbabból, karfiolból 186 meleg pudingok 349
Egyéb zöldségekből, Melegszendvicsek 353
főzelékfélékből 188 Melegszendvicsre való krémek 357
Halételek 192 Fondük 358
Halfilézés (szálkátlanítás) 192 Szabad tűzön készül 359
Füstölt, pácolt és olajos halból 193 Bográcsos, hosszú levű ételek 359
Tengeri halból 195 Rostonsültek, grillételek 363
Édesvízi halból 198
A tenger gyümölcseiből 204
Húsételek 206 3. rész
Szárnyasok 207 HIDEG ÉTELEK 367
Csirke (csibe, csirke, jérce,
tyúk, kakas) 207 Levesek 367
Csirkehúsételek 208 Zöldséglevesek 367
Kacsahúsételek 226 Gyümölcslevesek 370
Libahúsételek 233 Öntetek, mártások 374
Pulykahúsételek 241 Mártások húsokhoz, zöldségekhez 374
Borjú- és marhahús 246 Gyümölcsöntetek, mártások
Borjúhúsételek 247 desszertekhez 380
Marhahúsételek 249 Salátaöntetek, mártások 382
Sertéshús 257 Saláták 385
Sertéshúsételek 260 Büféasztalra való hideg ételek 413
Bárány-, birka- és nyúlhús 280 ízesített vajak, szendvicskrémek 413
Vadhúsok 285 Sajtos finomságok 418
Kocsonyázott étkek, hideg húsfélék 422


Sütemények, édességek, desszertek435 Házi befőzés 481
Kevert tészták 435
Leveles-vajas tészták 444
Omlós (linzer-) tészták 445 4. rész
Élesztős (kelt) sütemények 447 REFORMKONYHA
Egyéb sütemények 449 — MAGYAR MÓDRA 498
Különleges torták 451
Süteménymázak 457 Levesek 498
Habok, poharas krémek, rizses Fő- és egytálételek 499
desszertek, pudingok 458 Saláták 507
Aprósütemények 463 Szendvicsre valók 508
Mártások sütemények mellé 465 Édességek 509
Mézes desszertek, sütemények 466
Desszertek 469 5. rész
Gyümölcsös édességek 471 RECEPTEK ÁBÉCÉBEN 511
Gyümölcssaláták 473
Egyéb gyümölcsös desszertek 475
Sós sütemények 476

Frank Júlia

Frank Júlia  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 440 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 480 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1984
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 300 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...