Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Fűszerek könyve Étel- és italízesítők ismertetése, termesztése és a fűszerezés gyakorlata

Fűszerek könyve - Régikönyvek
Fűszerek könyve - Régikönyvek Fűszerek könyve - Régikönyvek Fűszerek könyve - Régikönyvek Fűszerek könyve - Régikönyvek Fűszerek könyve - Régikönyvek
(2 vélemény)
Borító tervezők:
Gábor Péter
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
6.
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632310934
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
324 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
Aperitif 5
A fűszerezés öröme . . 9
Egy kis fűszertörténelent . . 12
A faszerekről általában . . 17
A fűszerek hatóanyagairól . . 22
A fifszerek vásárlása. tárolása
és elókészítése 26
Fűszertartó a konyhában . 30
A fűszerek helyes adagolása és
elkészítése 33
Étel-. italfűszereink részletes
ismertetése 37
Angelika 38
Angosztura 40
Áfonya 41
Ánizs 42
Babérlevél 45
Bazsalikom 47
Boróka 49
Bors 51
Borsikafű 54
Borsmenta 56
Cayenni bors 58
Citrom 59
Citromfű 61
Csillagánizs 62
Édes kömény 64
Fahéj 66
Fehér üröm 67
Fekete üröm 69
Fokhagyma 70
Galanga 73
Grape fruit 74
Gyömbér 75
Izsóp 77


Kakukkfű 78
Kapor 81
Kapri 83
Kardamomi 85
Kaszkarilla 87
Kálmos 88
Komló 90
Koriander 91
Kömény 93
Kurkuma 95
Lestyán 96
Majoránna 98
Metélőhagyma 100
Mustár 102
Narancshéj 104
Padlizsán 106
Paprika 108
Paradicsom 112
Pasztinák 115
Petrezselyem 116
Rebarbara 118
Retek 120
Római kömény 121
Rozmaring 122
Sáfrány 125
Sáfrányos szeklice 126
Szagosmüge 128
Szegfűbors 129
Szegfüszeg 131
Szerecsendió 133
Szurokfű 134
Tárkony . . 136
Torma 138
Turbolya 140
Vanília 141
Vasfű , . ... 143


Vöröshagyma 145
Zeller 147
Zsálya 149
Fűszernövények a kiskertben
és az ablakban 151
Fűszernövények házi tartósí- •
tása . . . . 162
Fűszerkeverékek 171
Fűszeres párok — párolások 181
Néhány szó a divatos fűszer-
mártásokról 187
ételízesítőkről 201
';,,1 gomba is fűszer 205
Legyünk óvatosak a sózássall 210
Fűszeres növényi ecetek 214
ízesített konyhaecetek 214
Borecetek 216
Egyéb ecetek 217
Korszerű ételek — korszerű
ételizesítés 219
Új típusú és hagyományos
levesek 219
Konzervételek 222
Mirelite gyorsfagyasztott éte-
lek 226


Alufóliás ételek 230
Grillételek 232
Húsételek 238
Halételek 244
Sajtos ételek 247
Saláták 250
Baba- és gyermekételek . 256
Diétás fűszerezési tanácsok . 260
A fűszerek mint itaialapakya-
gok 269
Likörök, pálinkák 273
Gyümölesborok, bólék, sörök 276
Hűsítő italok 278
Kávék 279
A méz mint ízesitö 280
Fűszerkalauz 284
Mihez — mit? 285
Mit — mihez? 292
Hasznos konyhai tanácsok 298
Fűszernövények a szépség
szolgálatában 306
Irodalomjegyzék 310
Mit. hol keressünk ? 311

Romváry Vilmos

Romváry Vilmos  további könyvei

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (1976Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat) 2015.10.18. 8:56

    Sok fűszert és használatát e könyv által ismertem meg. Jól használhatóak a receptjei, a gyógyteái. Az ismert és kevésbé ismert fűszerek és gyógynövények megismerésében nagy segítségemre volt.

  • (1976Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat) 2015.10.13. 8:53

    A könyvnek nagy hasznát vettem az általam már ismert és nem ismert különleges fűszerek megismeréséhez. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne kipróbálni új ízeket.