Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Goya A megismerés gyötrelmes útja

Goya - Lion Feuchtwanger - Régikönyvek
(2 vélemény)

"A megismerés gyötrelmes útja" - ezt az alcímet adta regényének Lion Feuchtwanger. Francisco Goya, a nagy spanyol festő emberi és művészi megismerésének, kibontakozásának útja ez. Spanyolország a XVIII. század második felében a külső fény és ragyogás mögött a legsötétebb elnyomás, az inkvizíció borzongató szellemét őrizte. Mindent üldöztek, mindent megöltek, ami az emberiesség, a világosság, a szabadság jegyében született. Goya cselekedeteivel, de elsősorban festményeivel harcolt a humanizmusért, a szellem és az ember szabadságáért. Feuchwanger regényéből elevenen, mozgalmasan bontakozik ki a spanyol történelemnek ez az izgalmas fejezte, s Goya központi figurája körül a kitűnően ábrázolt szereplők - valóságos és költött személyek - egész sora. Vas István fordítása formájában és szellemében híven tolmácsolja az eredeti szöveget.

Fordítók:
Vas István
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1970
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
5.
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
850 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.65kg
Kategória:

Lion Feuchtwanger

1884 - 1958
Lion Feuchtwanger (München, 1884. július 7. – Los Angeles, 1958. december 21.) az egyik leggyakrabban olvasott 20. századi német író volt.

Lion Feuchtwanger  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1950
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 350 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1964Európa Könyvkiadó) 2020.02.29. 16:28

    A híres festő élettörténete, lebilincselő olvasmány.

  • (1978Európa Könyvkiadó) 2017.06.04. 13:33

    Spanyolország a XVIII. század második felében a külső pompa és ragyogás mögött a legsötétebb elnyomás, az inkvizíció borzongató szellemét őrizte. Mindent elüldöztek, mindent elpusztítottak, ami az emberiesség, a szabadság jegyében született.
    Goya személyisége, világfelfogása, minden cselekedete kihívás az önkénnyel szemben, egész művészete lázadás, harc az emberi szellem szabadságáért.
    A regényből mozgalmas elevenséggel bontakozik ki a spanyol történelemnek ez az izgalmas fejezete, s Goya központi figurája körül kitűnően ábrázolt mellékszereplők - valóságos és költött személyek - egész sora vonul fel.