Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Harcászat 64 mezőn

Harcászat 64 mezőn - Ozsváth András - Régikönyvek
(0 vélemény)

A "Harcászat 64 mezőn" célkitűzése, hogy ösztönzést adjon a kutató munkához, az alkotó sakkművészet titkainak feltárásához. Indító erő legyen mindazok számára, akik előbbre kívánnak lépni a fejlődés útján, akik az egyéniség hajlamainak megfelelő stílus kialakításán fáradoznak. Az egyéniség a stílusban, a stílus a játékvezetésben jut kifejezésre. Mindehhez, a stratégia és taktika világában az útkeresés lehetőségeit mutatja be a szerző. A felsorakozott 260 játszmát és 360 hadállást kísérő szakmai magyarázatokat, a katonai harcászat alapfogalmaival való következetes képzettársítás teszi olvasmányossá. A témák, az év 12 hónapjára felosztva, szerkezetileg is előirányozzák az alapos tájékozottság megszerzésének időtartamát. A fejezetek végén az ötletes - sakkirodalmunkban eddig nélkülözött -, sajátságos műfajú "függelék" felüdítő hatását csak növeli a könyvön végigvonuló, derűt keltő rajzsorozat, mely népszerűsíti a sakk világát. Lengyel Gyula grafikus művész szellemes rajzai, csak úgy, mint dr. Földi József nemzetközi hírű sakkszókincs-gyűjteményének kivonatai, kedves színfoltként maradandó értéket jelentenek. Az olvasótábor, a gondolatok közérthető, már-már popularizálásnak tűnő magyarázata, az eszmevilágot és a pályafutást igazoló hitvallások, két évszázad és korunk nagymestereinek felvillanó portréi, "emberközelbe hozása", óhatatlanul felkelti az érzést, hogy e könyv mindenkihez szól4 Kétségtelen azonban, hogy a szerző szeme előtt az alapokon már túljutott, feltörekvő "tizen- és huszonévesek" egyre szélesedő tábora lebegett. Elsősorban azoknak írta munkáját, akiket nem elégít ki a divatos elméleti változatok tanulása, s az új utak feltárásán fáradoznak. Azoknak a sakkozóknak, akik szeretnének kilépni a versenyek "pihentető" döntetleneinek indokolásra szoruló, középszerűséget tükröző világából, akik elhatározták, hogy harcolni fognak a győzelemért! Mindehhez a szárnyaló emberi képzelet és a töretlen akarat beláthatatlan erőforrást nyújthat. az értelem fegyverével vívott küzdelemben is értékmérő Descartes igazsága: "Akinek nincs fantáziája a sikerhez, ösztönzése sincs hogy elérje!" A győzni akaróknak a "Harcászat 64 mezőn" örök útitársuk!

Illusztrátorok:
Lengyel Gyula
Borító tervezők:
Lengyel Gyula
Kiadó:
Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás éve:
1972
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
394 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
Út a győzelemhez 7
Január
A harcászat tudománya 23
Huszárvágta 46
Február
A haderő mozgásának korlátozása 48
Futó móka 70
Március
Kezdeményezés és támadás 72
Ha rövid a karod... 107
Április
Az egyensúly megbontása 109
Stralsundi legenda 135
Május-június
Pozíciós áldozat 137
Nyársra szúrva 183
Július
Aktív védelem 185
Mese a b2 gyalogról 215
Augusztus-szeptember
Szemlélet és hadvezetés 217
Átkelések 285
Október
Harci egységek együttműködése 288
Szentek és ördögök 311
November
Hadműveletek tervezése és kivitelezése 315
Királyos táncparádé 343
December
Értékelés és képességmérés 346
Irodalom 381
Névmutató 383

Ozsváth András

1929 -
Ozsváth András (Békéscsaba, 1929. augusztus 19. –) magyar sakkozó, FIDE mester, kétszeres olimpiai ezüstérmes nemzetközi levelezési mester, nyolcszoros magyar bajnok csapatban, Budapest-bajnok, sakk szakíró, újságíró, edző, Ozsváth Attila hegymászó édesapja.

Ozsváth András  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1983
Antikvár könyv
1 500 Ft 750 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2001
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...