Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hátsó ülés

Hátsó ülés - Rosmer János - Régikönyvek
(1 vélemény)

A fiatal költőnemzedék egyik legtehetségesebb képviselője első verseivel rögtön az élvonalbeli folyóiratok kedvelt szerzője lett. Különös hangulatú, egyfajta tipikusan rosmeri idegenségérzetre építő versei a vágy erejének, szégyenének/büszke vállalásának, eleve célt tévesztésének dokumentumai - a sajáttal és a másikkal, a mássággal és a társadalommal vívott, identitásért folyó harc leképeződései. Rosmer János versei a magyar homoerotikus irodalom legjobb hagyományába ágyazódnak be. HÁTSÓ ÜLÉS Nehezenés mégis hirtelenül tört elő, befejezhetetlen vers marad, melyben mélyben, mélyben úsznak a szavak, s azáradás medre olyan alakú, mint a férfigerinc: váza van és tartása és benövi a testesülő civilizáció, ahogy ezt a szagot, melynél intimebb nincs, testté tudja formálni az aktus keresetlensége és muzsikája, most nem etikus leírni magát a műveletet, legfeljebb azt azízt, melyben tej, méz és meleg szar vegyül olyan arányban, ahogy a harmónia önti el a verset. Hogyőt illeti-e, ami nékem nyújt örömet, s ami arisztokratikus közönyében pállik, szaglik, árad, hogy több-e, mint ami bennem képez elvakultságot, nem fog kiderülni ebből a versből se, melyet itt írok egy kocsi hátsó ülésén, ahol a tárgy fölmutatta magát nekem, hátha tudok vele valamit kezdeni.

Kiadó:
Kalligram
Kiadás éve:
2010
Kiadás helye:
Pozsony
Nyomda:
Expresprint Kft.
ISBN:
9788081013119
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
85 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 15.50cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018.12.29. 22:03

    a hatso ules a legjobb LGBTQ-verses konyv,amit valaha is olvastam.nekem nagyon tettszetek az oszinten,viccesen megirt sorok.idezet- ez egy meleg bar-ahol gatlastalan buzik basznak es szopnak,idegen polipkarok razzak izzadt faszod,konyorgo seggcipok esdik csatakos kezed,ahol telefrocskolt gumikra lepsz,s olykor lespriccelik a gatyad vagy a segged..batran olvassa el mindenki,akit erdekelnek a pikans,erotikus tortenetek.