Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hengergő homok Sivatagi vadásznapló / Núbiai vadkecske

Hengergő homok - Széchenyi Zsigmond - Régikönyvek
Hengergő homok - Régikönyvek Hengergő homok - Régikönyvek
(1 vélemény)

A felszabadulás óta csupán két régebbi könyve nem jelent meg Széchenyinek: a Hengerlő homok és a Két kecske. Az utóbbiból azonban az egyik, az európai vadkecske átkerült az Ünnepnapok emlékezései közé, így a sivatagi vadászatok töretlenül állhattak össze egységes kötetté. A kötet első része egy sivatagi expedíció vadásznaplója, veszedelmei, izgalmai merőben különböznek az őserdők kalandjaitól: itt a legfőbb veszedelem a vízhiány, az eltévedés, az autók elakadása. Járatlan, ismeretlen úton indul el a három magyar vadász, hogy a sivatag ritka állatait, az addrát, addaxot, fehéroryxot zsákmányul ejtse. S a sivatag ismeretlenségéből, tévelygések, küszködések, szorongató helyzetek után sikeresen térnek vissza a termékeny és eleven Nílushoz. A második rész (Núbiai vadkecske) szintén sivatagi, de színhelye nem a végtelen homokmező, hanem a sivatagi hegyek vigasztalan kopársága. Itt él a ritka nagybecsű vad, a "bedein". Széchenyi Zsigmond sivatagi beszámolói érdekes képet adnak a kopár, félelmetes, veszedelmes, de mégsem élettelen sivatag világáról. A könyvet a szerző felvételei díszitik.

Borító tervezők:
Rudas Klára
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1964
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Kötés típusa:
félvászon, kiadói papírborítóban
Terjedelem:
161 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Hengergő homok 5
Núbiai vadkecske 109

Széchenyi Zsigmond

1898 - 1967
Sárvár-felsővidéki gróf Széchenyi Zsigmond (Nagyvárad, 1898. január 23. – Budapest, 1967. április 24.) magyar vadász, író. A magyar vadászati kultúra kimagasló alakja. Afrika, India, Alaszka és Európa vadásza, kiemelkedő vadásztrófeája, hogy világrekordnak számító addax elejtője. Vadászkönyvtára Magyarország legjelentősebb vadászati szakkönyvgyűjteménye, mely jelenleg a Magyar Természettudományi Múzeumban tekinthető meg.

Széchenyi Zsigmond  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1966
Antikvár könyv
1 400 Ft 1 120 Ft
akár 50%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 600 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1964Szépirodalmi Könyvkiadó) 2020. 07. 16. 22:28

    Széchenyi Zsigmond több mint tíz művet alkotott a vadászirodalom kedvelőinek. A Hengergő homok viszonylag későn kiadott, és kevéssé ismert műve legismertebb vadászírónknak. A líbiai sivatagon átvezető túráját Almásy László és Horthy Jenő társaságában tette meg, amely azért is nagyon emlékezetes, mert útjuk során egy világrekord szarvú addax antilopot zsákmányolt. A viszontagságos utazás során nem vadászhatott sokat, ez a könyv akár egy útikönyv is lehetne. A kötet tartalmazza még Széchenyi egy másik művét, A núbiai kecske címűt is. Így tulajdonképpen két regényt is tartalmaz ez a könyv. Aki kézbe veszi, az egyszerre egy útleírást és egy vadászkönyvet is kap. Nagyon élvezetes és lebilincselő olvasmány.