Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hivatások, talentumok Katolikusok itthon és külhonban

Hivatások, talentumok - Hegyi Béla - Régikönyvek
Hivatások, talentumok - Régikönyvek Hivatások, talentumok - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ajánlás részlet: Ez a könyv, amit az Olvasó a kezében tart, folytatása a korábban megjelent A magunk vallomásai (1979) és a Párbeszédek tükre (1986) című köteteimnek. Mindkettő az Ecclesia Kiadónál látott napvilágot. Ebben is, akárcsak az előzőkben, sajátos hivatásról, a hívó ember hivatásáról van szó, melyet a világban és az egyházban betölt. A feladatról, melynek végzésekor egyrészt korát, korának egyházát és társadalmát fejezi ki, másrészt a kapott talentumait gyarapítja (gyarapíthatja) önmaga, hite és közjó javára. Ezekről a talentumokról beszél Jézus Máté és Lukács apostol evangéliumában, mint a tehetség, a hivatalos tudományáról, amit kinek-kinek az adomány mértékének megfelelően kell kamatoztatnia az élete folyamán. Az ember dolga, hogy jól sáfárkodjon kapott és munkája során szerzett értékeivel, képességeit a hivatása érdekében gyümölcsöztesse. A végső órákban ugyanis el kell számolnia velük önmagának Isten előtt. Egyetlen kérdés vetődik fel akkor: vajon talentumait a jóra használta-e fel, önmaga és mások javára fordította-e, vagy elherdálta, rossz ügyet, hamis célokat szolgált-e velük? Aki a saját értékeivel, hivatásával jól gazdálkodik, új emberi minőséget teremt, az emberben élő istenképet rajzolja tovább, annak Isten - a példabeszéd szerint - megsokszorozza talentumait. Aki viszont eltékozolja őket, már meglevő minőséget rombol, a jobb újnak ellenszegül, attól Isten a keveset is elveszi, büntetésül a külső sötétségre vetteti, s megtagadja magát tőle.

Borító tervezők:
M. Beck Anna
Kiadó:
Szerzői magánkiadás
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
MSZH Nyomda
ISBN:
9635006845
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
189 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Ajánlás 5

ITTHON...

Kovács Sándor püspök 9
Balogh István 15
Pénzes Balduin 25
Saád Béla 39
Sinkó Ferenc 49
Doromby Károly 65

...ÉS KÜLHONBAN

Rezek Román 81
Békés Gellért 95
Csorba Tibor 110
Török Jenő 122
Szabó Ferenc 129

A KERESZTÉNYSÉG
ÉS A Jövő TÁRSADALMA 143

Hegyi Béla

1937 -
Dr. Hegyi Béla (Marosvölgyi) (Budapest, 1937. július 5. –) magyar író, újságíró, szerkesztő, orvos, rendező, forgatókönyvíró.

Hegyi Béla  további könyvei

akár 50%
Hűségpont:
 
akár 50%
Hűségpont:
 
akár 60%
Hűségpont:
 
akár 50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...