Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Hőhullám Berlinben

Hőhullám Berlinben - Cusack Dymphna - Régikönyvek
Hőhullám Berlinben - Régikönyvek Hőhullám Berlinben - Régikönyvek Hőhullám Berlinben - Régikönyvek
(1 vélemény)

Joy Black ausztráliai lány 1950-ben egy német menekült, Stephen Miller (Muhler) felesége lesz. 1960-ban elhatározzák, hogy Németországba utaznak, meglátogatják Stephen családját, főleg beteg, idős anyját, aki még látni szeretné Ausztráliába szakadt fiát. Stephen családja nagyon gazdag és befolyásos. Saját palotájukban laknak Nyugat-Berlin legelőkelőbb negyedében. Stephen apja, Ernst von Muhler volt porosz nagybirtokos, most hatalmas Ruhr-vidéki gyárak tulajdonosa. Joy eleinte örömmel vesz részt a nyugat-berlini felső tízezer csillogó életében. De csakhamar érdekes megfigyeléseket tesz. A családban a német világuralmi tervek feltámasztásáról ábrándoznak, s Hitler emlékét dicsőítik... A valóság látványa halomra dönti a naív illúziókat. A boldog házasság válságba kerül, de Joy nem adja meg magát. Csalódásairól és eszméléséről, a politikai események forgatagába került család boldogságáért vívott harcáról olvashatunk ebben a rendkívül időszerű regényben.

Fordítók:
Vámosi Pál
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1965
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
Kötés típusa:
félvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
308 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.35kg
Kategória:

Cusack Dymphna

Cusack Dymphna  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 080 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (General Press Kiadó) 2020. 08. 17. 18:19

    Nagyon tetszett ez a regény, és nagy hatással volt rám. Az írónőjétől korábban nem olvastam még semmit (most már biztos, hogy még fogok). Az írónő ausztrál - a főszereplő, Joy is az, akinek a férje német, és Joy kérésére látogatják meg férje szüleit Németországban. Ahogyan feltárul a család náci múltja, az hátborzongató, és rengeteg feszültséggel teli. Felidéződhet A Manderley-ház asszonya, de itt súlyos és a mai napig kiható történelmi problémák is felmerülnek - a nácizmuson túl a neonácizmus is. Mivel a múltat Joy nézőpontján keresztül tárja fel a szöveg, vagyis egy idegen, Európán kívüli ember perspektívájából, akit nem terhel a nácizmus öröksége, még megdöbbentőbb és megrázóbb ez a megismerési folyamat, miközben kifejezetten izgalmas, fordulatos a regény. Az ártatlan és olykor naiv Joy, akinek a neve is "örömöt" jelent, hasonlít a gótikus/rémregények hősnőihez, akik csapdába kerülnek egy bűnökkel terhes épületben - Joyjal is ez történik. Nagyon-nagyon tetszett!