Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Holt lelkek

Holt lelkek - Gogol, Nyikolaj Vaszilijevics - Régikönyvek
(1 vélemény)

„Holt lelkek” – ízlelgeti az olvasó a címet, amikor először veszi kezébe Gogol halhatatlan alkotását. A cím mélyebb jelentéséről már az író életében is beszéltek, és Herzen szerint van benne valami, „ami rémületet kelt”. Pedig látszólag oly egyszerű és áttekinthető minden. Csinos, ruganyozott csézáján egy „nem túlságosan kövér, de nem is túlságosan sovány” férfi érkezik N. kormányzósági székhelyre, s ezzel kezdetét veszi a váratlan fordulatokban bővelkedő történet. Hivatalnokokat és földesurakat látogat sorra, s az utóbbiaknak üzleti ajánlatot tesz, amely szokatlanságával kibillenti őket a nyugalmukból. Ám Csicsikov bricskája nemcsak N. kormányzósági városkában és környékén kavarja fel a port… Erényekben nem éppen bővelkedő hősével együtt az író egész Oroszországot bejárja, és a legkülönbözőbb alakok sokaságát állítja elénk.

Sorozatcím:
A világirodalom remekei (7. sorozat)
Fordítók:
Devecseriné Guthi Erzsébet
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1977
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630711206
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
366 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.80cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Gogol, Nyikolaj Vaszilijevics

Gogol, Nyikolaj Vaszilijevics  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 1 080 Ft
30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 11. 19. 17:26

    Két dolgot sajnálok, az egyik hogy befejezetlen ez a remekmű, a másik hogy nem olvastam korábban.
    A címét szerintem mindenki ismeri, klasszikus mű, kötelező elolvasni stb. de mit is jelent a cím, illetve miről szól a mű? Közel sem olyan misztikus, vagy félelmetes, mint ahogy én, és szerintem sokan mások is gondolták róla.
    Főhősünk az orosz hivatalnok aki „nem különösen szép, de nem is csúnya, nem túlságosan kövér, de nem is túlságosan sovány, nem lehetett volna ráfogni hogy öreg, de azt sem hogy valami nagyon fiatal” a könnyű és nem egészen tisztességes meggazdagodás reményében halott jobbágyok „tulajdon jogát” vásárolja fel, nem kis mennyiségben. Utazásai során csodás orosz tájakat ismerhetünk meg, aprólékos, színes leírással a legapróbb részletekről is. A cselekményben éles ellentéte vagy egyensúlya rajzolódik ki az egyik oldalon a legnagyobb szegénységnek, a másik oldalon a luxusnak és fényűzésnek. Remek korrajz a 19. századi Oroszországról.