Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Identitás-szélzúgásban (dedikált) Nemzeti történelemismeret, önazonosság és az interetnikus viszonyok tükröződése szlovákiai magyar fiatalok tudatában

Identitás-szélzúgásban (dedikált) - Sz. Dévai Judit - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az a megtiszteltetés ért, hogy előszót írhatok egy olyan könyvhöz, amely a szlovákiai magyarság problémájával foglalkozik, s melynek szerzője, Sz. Dévai Judit, kisebbségi identitásvizsgálatot végzett a szlovákiai magyar fiatalok körében. A felkérésnek e könyv előszavának megírása tekintetében szívesen tettem eleget, annál is inkább, hiszen nagy jelentőséggel bír, hogy ezúttal - a szerző személyében - magyarországi szakember foglalkozik a szlovákiai magyar identitástudattal. Tehát az anyagország részéről történt a közeledés. Tudományos munkáról van szó, amely mindenekelőtt szociológiai és lélektani szempontból tanulmányozza és kutatja a szlovákiai magyar ifjúság önazonosságtudatát. Az a tény, hogy éppen a magyarországi szakember végez identitástudat-vizsgálatot a szlovákiai magyarság körében, előnyös jelenség olyan szempontból, hogy a szerző, mint kívülálló, olyan tényezőket is megtalálhat, amelyeket mi, kisebbségi sorsot megélők sok esetben nem is tudatosítunk. A kisebbségi sorsot nem elegendő "csupán" átélni, megélni. Ha hatékony eredményt kívánunk elérni a kisebbségi lét javítása terén, tudományosan is meg kell ismernünk, fel kell mérnünk sorsunk, létünk összetevőit. Ehhez nyújt segítséget Sz. Dévai Judit könyve.

Sorozatcím:
Komlap Könyvek
Kiadó:
Komáromi Lapok
Kiadás éve:
1993
Kiadás helye:
Komárno
Nyomda:
Lilium Aurum Kft.
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
223
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:

Sz. Dévai Judit

Sz. Dévai Judit  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...