Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ilona

Ilona - Habe, Hans - Régikönyvek
(1 vélemény)

A nagyregényben megelevenedik a XIX. és XX. század magyar történelme az 1956-os forradalmat követő évekig. A mű három nő - anya, leánya és unokája - életútját ábrázolja. Középpontjában Ilona áll, egy magyar állomásfőnök leánya, aki már gyermekkorában kiválasztottnak érzi magát, s tudja: különleges sorsot él majd meg. Az élet látszólag igazolja a korán önállóságra törekvő lányt. A szerencse - minden tragikus esemény ellenére - végigkíséri egészen öregkoráig. Más sors jut leányának. Zita a húszas évek új, fiatal generációját testesíti meg: habzsolja az életet, de sorsa zátonyra fut. Gyermeke, Éva már megtalálja helyét a világban. A regény színpompás, csillogó eseménydús korszakot ábrázol. Az olvasó a Ferenc József császár korabeli Bécsbe és Budapestre, Raszputyin Szentpétervárára, az első világháború alatti olasz frontra, a bombatámadások éjszakáit átélő Berlinbe, a második világháború alatti Amerikába s végül a legyőzött Európába képzelheti magát. A magyar származású író legsikeresebb könyve, a huszadik század epikájának egyik mesterműve.

Fordítók:
T. Bíró Katalin
Kiadó:
K.u.K. Kiadó
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szekszárdi Nyomda
ISBN:
9639173177
Kötés típusa:
fűzött kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
783
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Habe, Hans

1911 - 1977
Békessy János (Hans Habe) (Budapest, 1911. február 12. – Locarno, 1977. szeptember 30.) író, újságíró, Békessy Imre újságíró fia.

Habe, Hans  további könyvei

akár 70%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1969
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (K.U.K. Kiadó) 2021. 01. 27. 18:18

    Nagyon jó olvasni ezt a könyvet, ami egy család 3 nőtagjáról szól. Tetszik, hogy a 19. század végi életet bemutatja, majd a 20. század közepéig követi a nők mindennapi életét. Kb. a feléig jutottam az olvasásban, izgalmas, érdekes a történet. Örülök, hogy megvásárolhattam a könyvet.