Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Isten szegénykéje Assisi Szent Ferenc

Isten szegénykéje - Kazantzakisz, Nikosz - Régikönyvek
(0 vélemény)

Hogy Ferenc mondásaiból, tetteiből sokat mellőztem, másokat átalakítottam, s munkámat kiegészítettem olyanokkal, melyek nem történtek meg, de megtörténhettek volna, - mindez nem tudatlanság, fennhéjázás vagy tiszteletlenség következménye, hanem abból a kényszerítő szándékból fakadt, hogy egymásba illesszem a Szent életét és mítoszát, oly mértékben összhangba hozva ezt az életet annak lényegével, amennyire csak lehetséges. A művészetnek joga van ehhez, sőt nemcsak joga de kötelessége is, hogy mindent alárendeljen a lényegnek. Miközben írtam e legendát -, mely igazabb, mint maga az igazság - szeretet, tisztelet és csodálat árasztott el Ferenc, a hős és nagy mártír iránt. Gyakorta kövér könnycseppek maszatolták el a kéziratot, és egy kéz lebegett előttem a levegőben; kéz, melynek sebe örökké megújul: úgy látszik valaki szeggel ütötte át, úgy látszik, át- meg átszegezi szüntelenül, az idők végezetéig. Mindenütt körülem, miközben írtam, éreztem a Szent láthatatlan jelenlétét; mert számomra Szent Ferenc a kötelességét teljesítő ember példája, az emberé, akinek szakadatlan és páratlanul kegyetlen küzdelemmel sikerül teljesítenie legfelsőbb kötelességét; valamint, ami magasabbrendű még az erkölcsnél, az igazságnál s a szépségnél is: azt a kötelességünket, hogy átlényegítsük az Isten által reánk bízott anyagot, s átváltoztassuk lélekké. Nikosz Kazantzakisz

Fordítók:
Lukácsi Huba
Kiadó:
Apostoli Szentszék Könyvkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
ISBN:
9633604400
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
359 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Kazantzakisz, Nikosz

1883 - 1957
Níkosz Kazandzákisz (görögül Νίκος Καζαντζάκης, ismert átírásváltozattal Nikosz Kazantzakisz, Iráklio, 1883. február 18. – Freiburg, 1957. október 26.) görög regényíró, költő, drámaíró és gondolkodó. 1964-ben vált széles körben ismertté, amikor Michael Kakojannisz megfilmesítette Zorbász, a görög című regényét. A legtöbbet fordított görög írók egyike. Nemcsak irodalmi görög, de hazai krétai görög nyelven is írt.

Kazantzakisz, Nikosz  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 400 Ft 1 200 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft
50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1928
Antikvár könyv
480 Ft 240 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...