Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Italok A-tól Z-ig

Italok A-tól Z-ig - Matuska, Pomnen - Régikönyvek
Italok A-tól Z-ig - Régikönyvek Italok A-tól Z-ig - Régikönyvek Italok A-tól Z-ig - Régikönyvek Italok A-tól Z-ig - Régikönyvek Italok A-tól Z-ig - Régikönyvek Italok A-tól Z-ig - Régikönyvek Italok A-tól Z-ig - Régikönyvek
(0 vélemény)
Fordítók:
Kardos Ernő
Illusztrátorok:
Adéla Jakabová
Borító tervezők:
Fekete József
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1970
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
260 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.37kg
Kategória:
Tartalomjegyzék

Bevezetés 5
Az italokról általában 7
A víz 10
Szádavíz 11
Ásványvíz 12
A tej és a tejes italok 17
Tejes italok 20
Hideg tejes italok 20
Forró tejes italok 23

Tejes koktélok 23
Tejes, fagylaltos gyümölcsitalok 26
Joghurtos italok 28
Keverékitalok íróból 29
Gyümölcsalapú Italok 30
A gyümölcsökről általában 30
Hogyan készítsünk gyümölcs- és zöldségleveket ? 34
Válogatás, mosás 35
Zúzás, pihentetés 37
Lényerés 39
A gyümölcslevek tisztítása 44
A gyümölcslevek tartósítása 45

255


A sör 138 Egyéb italok 197

Miből főzik a sört? Puncsok 197
139 Grogok 202
Sör házilag 140 Bólék 203

Fixek 207
Milyen söröket ismerünk 2 141 Szorbetek 208

Hogyan különböztetjük meg a söröket? 142 Borsodó 210

A sör felszolgálásának szabályai 144 210
Alkoholmentes barka/ok

A szeszes italok és likőrök 146 Alkoholmentes flipek 214

Alkoholmentes fizzek 215
Hogyan keletkezik az alkohol? 146 Alkoholmentes kobblerek 216
Hogyan nyerjük a párlatokat? 147 217
Alkoholmentes egg-nogg
Milyen szeszes italokat ismerünk ? 147 218
Alkoholmentes bólék
Likőrök 152 218
Alkoholmentes szorbetek
Gyümölcspoharak 219
A báritalok 158 221
A kávé
A báritalok készítésének alapelvei A tea 225
Főbb italtípusok 162 A kakaó 228
164 230
A báritalok készítéséhez szükséges eszközök 165 Az italokhoz fölszolgálható kiegészítő ételek
Néhány tanács az italok fölszolgálásához 231
Mérőedények 165 Az italok hőmérséklete 231
Poharak 166
Keverö, aprító berendezések, egyéb eszközök 168 A poharak megválasztásáról 233

Hogyan mixelünk jó koktélféléket 2 171 Idegen szakkifejezések magyarázata 235

Rövid italok 172 Ital ABC 241

Mértékegységek 254
Aperitifek 172

Koktélok 173
Flipek 179

Kruszták 181

Hosszú italok 184

Fizzek 184
Sourok 187

Kobblerek 190
Szlingek 193

Tojásos—tejes báritalok 194

258 259


Szamócabor 92
Valódi, szűrt gyümölcslevek 50 92
Ribiszkebor
Málna-anyalé (és egyéb bogyósok anyalevének) készítése Meggybor 94
51 95
Anyalé készítése csonthéjasokból 51 Szilvabor
Birsbor 95
Édes gyümölcsmustok készítése Vörösáfonya-bor 95
52
Nektár-italok készítése Feketeáfonya-bor 96
53
Erdeiszamóca-bor 96
Nektár-ital készítése friss gyümölcsből 54 Erdeimálna-bor 97

Nektár-ital készítése féltermékből 55 Szederbor 97
Narancsital (citromital) 55 Csipkebogyóbor 97

Grape fruit ital 57 Hársbor 98

Limonádék 58 Fügebor 99

Mazsolabor 99
Gyümölcsszörpök 60

Valódi szörpök A bor és a pezsgő 100
61
ízesített szörpök 66 102
Egyéb szörpök A szőlő, a must és a bor összetétele
67 Röviden az erjedésről 107

Zöldségalapú levek 69 Technológia mindenki számára 108

Paradicsom alapú italok 71 111
Paraj alapú italok 73 Bor házilag 111
Kelkáposzta alapú ital Pezsgő (habzóbor) házilag
73
Sárgarépa alapú italok 73 Hogyan csoportosilják a borokat? 113

Egyéb zöldségitalok 73 Ismertebb és fontosabb minőségi boraink 117
Milyen bort szolgáljunk fül a különféle ételekhez? 121
Gyümölcs—zöldség koktélok 74

Gyümölcsborok 76 Előételekhez ajánlható borok 123
Főételekhez javasolt borok 123
Néhány elméleti tudnivaló 77 129
Az erjesztésig végzendő munkák 79 Sajtokhoz és édességekhez illő borok
A gyümölcslevek erjesztése 81 A bor felszolgálása 130

A fejtés 83
A kénezés 86 Milyen poharakból isszuk a bort 9 133
A palackra töltés 87 ünnepi pohárköszöntők 134

Néhány gyümölcsbor házi receptje 88 A bor a konyhában 135

Almabor 89 Fűszerezett borok és gyümölcsitalok 136
Körtebor 90 136
Ürmösborok készitése
Egresbor 91

257
256


CNIcn3bia•bor97
,.P.72.9>62)or
*
.....
.
.........

9/5
}ianolahx
99
A .4, U pc,
r
.........
.

A trAJ. • ••■•,, 102
Ré.107
Tid,••1' "•74.' nánakft4I mürodo•
10b


111

Putc6 111

113Afitprn .)::=:;7=1:Méld,o . .
117
121
a,r,17.6 totok
123
F61Weldte, j....211 borok
. 113

Sajlokhca
Llő
. . 129

A
.
. 130

MA, pn.luy ...I i,•••• • bun 7
1,..91 to1,69..,.0.4. . ,
. 1'3:

Aborakonska.. .
.....
1,1•,,,,,t, hm.. ,,- yyl7.1c,it.dok
. I:

etir.bor4 lcéa.se . .
,,,,,,7;,,,,,Y..,,5


Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...