Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ízzel-lélekkel XXI. századi magyar konyha

Ízzel-lélekkel - Kereszty Ildikó - Régikönyvek
(0 vélemény)

A ​főzésnél minden „előadás” – premier! A jó ételhez nemcsak remek ízek kellenek. hanem lélek is. Szeressük, amit elkészítünk és akinek elkészítjük! Ne sajnáljunk néhány percet az ízléses tálalásra vagy a díszítésre! Előbb-utóbb alakítani, alkotni tudunk majd a magunk és a szeretteink kedvére. Törekedjünk az ízek, a színek harmóniájára, mert így a közös étkezéseinket, a mindennapjainkat meghitté, állandó ünneppé varázsolhatjuk. Mint minden jótétemény, ez is meghozza a maga hasznát. Ételeink minden alapanyaga hazánkban beszerezhető, kapható, hangsúlyozottan igazodik a magyar ízléshez, az ősi, népi receptekhez. Sok ezer év gasztronómiai érdekességei mellett fölhasználtuk a legújabb orvosi és természetgyógyászati kutatások eredményeit. A magyar szakácskönyvek közül először itt olvashatunk csicsókából, csalánból és mungóbabból készült ételekről. Ötleteinkkel a szakács segítségére sietünk, ha éppen csak egyféle alapanyagot találunk otthon a rögtönzéshez. Ezért ételfajtánkként „tálaljuk” könyvünket az olvasók elé.

Kiadó:
Édesvíz Kiadó
Kiadás éve:
1998
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9635282664
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
289 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Előszó
Minden kornak megvan a maga szelleme 11
Az európai vegetarianizmus rövid története 13
Előkészületek a főzéshez
Fűszerkészítés 21
Az élet vize 28
Ételeink
Élesztő 34
Hüvelyesek 36
bab 37
zöldbab 40
szója és tofu 42
zöldborsó 52
sárgaborsó 54
csicseriborsó 54
lencse 55
mungóbab 57
Gabonák 59
árpa 60
búza 61
rozs 63
zab 63
köles 64
hajdina 65
kukorica 66
barna rizs és vadrizs 71
levesbetétek 76
Krumpli 78
Csicsóka 86
Gomba 88
Zöldségek 94
petrezselyem 94
lucerna, zsázsa, retek 95
cékla 99
torma 101
zeller, rebarbara 102
spárga 103
karalábé 104
sárgarépa 106
hagyma 108
újhagyma és snidling 113
fokhagyma 114
káposztafélék (kelkáposzta, fejes és lila káposzta) 119
kelbimbó 126
karfiol és brokkoli 127
spenót, sóska, csalán 128
tök és kapor (patisszon, cukkini, uborka, sütőtök) 131
paprika és paradicsom 149
padlizsán 158
Nyári gyümölcsök 162
Gyümölcsnapok, - hónapok 162
Gyümölcsnaptár, vitamintáblázat 163
Általános gyümölcsreceptek 165
eper 173
cseresznye 175
meggy 175
málna 177
egres 177
ribizli 178
sárgabarack 179
őszibarack 180
dinnye 182
bodza 190
alma 191
körte 197
szilva 198
áfonya 204
csipkebogyó 205
dió 206
mandula, mogyoró 209
szeder 212
szőlő 213
birs 214
naspolya 215
gesztenye 216
mák 217
Méz 220
Téligyümölcsök, déligyümölcsök 225
citrom 225
narancs 227
banán 228
ananász 230
füge 231
avokádó 232
datolya 233
kókusz 234
jujuba 236
Tejtermékek és tojás 237
tejtemékek 237
tojás 250
Az egészség vegykonyhája
Fogyókúra? Nem, életmódváltás! 256
A böjtölés 275
Az öregedés késleltetése 276
Számolja ki, meddig élhet! 280
A csontritkulás megelőzése 282
Felhasznált irodalom 287

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...