Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Karcképek az ország városából

Karcképek az ország városából - Hevesi Lajos - Régikönyvek
(0 vélemény)

Hevesi Lajos újságíró az 1860-es, '70-es évek Pest-Budájáról (majd Budapestjéről)rajzolta humoros tárcáit, karcképeit. A kisvárosokból nagyvárossá összeépülő fővárosnak azt az átmeneti korszakát örökíti meg, amelyről kevés ismeretünk van - és nem is mindenképp így gondoljuk elükszüleink világát. Ekkor még döglött kutyatetemek hevernek a Lipótváros fatelepein, a belvárosi Duna-parton keleties piac nyüzsög, a Király utca környéki zsidónegyedben áthatolhatatlan szag-kavalkád állja utunk, Lágymányos pedig még mocsár, a Városmajorban pedig békák kuruttyolnak és haramiák tanyáznak. Színes, szellemes, és minden élc ellenére is szeretetteli leírás egy világváros bölcsődéskoráról - és annak figuráiról: a kofákról, koldusokról, bakterekről, tűzoltókról - magyarokról, zsidókról, rácokról, svábokról, keleti és nyugati vendégekről.A szöveget Saly Noémi várostörténész több mint hétszáz jegyzete kíséri, utószóval, valamint sok korabeli illusztrációval.

Kiadó:
Kortárs Kiadó
Kiadás éve:
2015
ISBN:
9789639985735
Terjedelem:
352 oldal
Kategória:

Hevesi Lajos

1843 - 1910
Hevesi Lajos (eredetileg Lőwy Lajos) Heves, 1843. december 20. – Bécs, 1910. február 17.) magyar újságíró, író, műkritikus, művészettörténész.

Hevesi Lajos  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...