Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kelet-Afrika vadonjaiban

Kelet-Afrika vadonjaiban - Kittenberger Kálmán - Régikönyvek
Kelet-Afrika vadonjaiban - Régikönyvek Kelet-Afrika vadonjaiban - Régikönyvek
(2 vélemény)

Részlet a könyvből: "Vidéki kisvárosban nőttem fel. A vidéki városok kisdiákjainak - legalábbis legtöbbjének - más volt a szórakozása, más volt érdeklődésének köre, mint a fővárosi fiúknak. Az én időmben még nem volt futball, hanem még a longaméta járta. Az is csak kora tavasszal. Viszont a nagyvárosi kisdiák szórakozásai helyett kárpótolt minket az, hogy szabad óráinkat kint a szabadban töltöttük. Figyeltük a rovarvilágot, a madarakat, a madárvonulást, tudomásunk volt minden madárfészekről, ismertük az érdekesebb (szerintünk legértékesebb) bogarak és lepkék lelőhelyeit, a legbiztosabb horgászóhelyeket, stb. Az útleírások, a természetrajzi ismertetések, vadásztörténetek voltak legkedvesebb olvasmányaim. Legnagyobb bánatomra csak nagy ritkán juthattam hozzájuk. Az akkori gyermeklapok, a Kis Lap, az Én Újságom sokszor hoztak ilyen kívánatos olvasnivalókat, de hát nekem nem járt egyik sem. Nekünk nem tellett rá. Hogy ezeknek az annyira kedvelt és értékelt lapoknak bekötött példányaihoz hozzájuthassak, bizony gyakran nagy "áldozatokat" kellett hoznom. Összeböngészett dióimat, gombostűből hajlított horgaimat adtam oda egy-két napi kölcsönzésért. (Abban az időben ilyen horgokkal horgásztunk, és ezek hajlításában mester voltam.)"

Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Hatodik kiadás
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9631127389
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
265 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 28.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Bevezető
Közép-Kelet-Afrika, földünk legdúsabb és legváltozatosabb
vadászterülete
Kelet-Afrika nagy és veszélyes vadjai
Az oroszlán,
Első gyűjtőtanyámon
Oroszlánvadászat
Támadó oroszlánok
Magaslesen
Az afrikai elefánt
A marai elefántok
Ugandai elefántvadászataimból
Ismét Afrikában
A „single tusker"
A kafferbivaly
Bivalyvadászat Ushanginál
Az afrikai orrszarvú
Orrszarvúk nyomán
A leopárd
Leopárdkalandok
Melyik afrikai vad a legveszélyesebb?
A víziló
A zsiráf és a zebra
Gepárd, karakál, szervál
Hiénafarkas, hiénák, cibethiéna, sakálok
Antilopok és gazellák
A disznó, a földimalac és a tarajos sül
Majmok
Madarak
A krokodilus
Kígyók
A múzeumi gyűjtő és bennszülött munkatársai
Az állatfogás
Az én két „mtotó" barátom

Kittenberger Kálmán

1881 - 1958
Kittenberger Kálmán (Léva, 1881. október 10. – Nagymaros, 1958. január 4.) magyar Afrika-kutató, zoológus, tanár, vadász és természettudományi író. A magyar vadászirodalom klasszikusa, 1920–1948 között a Nimród vadászújság főszerkesztője.

Kittenberger Kálmán  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 1 080 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1957Ifjúsági Könyvkiadó) 2020. 08. 18. 16:06

    Az óriásira duzzadt vadászirodalom szinte már elfeledteti, hogy milyen kitűnő vadászíróink – és vadászaink – voltak. Közülük Kittenberger Kálmán magasan kiemelkedik Afrikában szerzett ismereteivel és vadász tapasztalataival. Bár Afrikából haza juttatott gyűjteménye, trófeái megsemmisültek a történelem során, regényeiben örökre megmaradnak több éves gyűjtőmunkájának és vadászatainak emlékei. Akár gyermekeknek is a kezébe lehet adni, de a többi korosztálynak is kitűnő olvasnivalót jelentenek Kittenberger könyvei.

  • (1976Móra Ferenc Könyvkiadó) 2020. 06. 21. 15:13

    Kittenberger a maga sajátos stílusában írja le vadászélményeit (és kudarcait), s nemcsak a vadászatnak lehetünk részesei, hanem ezek mellett más fajokat is megismerhetünk.