Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Kertészek új kézikönyve

Kertészek új kézikönyve - Katona József - Régikönyvek
Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek Kertészek új kézikönyve - Régikönyvek
(0 vélemény)
Növénytan
4 "5".ény — amellyel a kertésznek dolga A növények táplálkozása 29
Vízforgalom 29
A növényi test épitöeleme — a sejt 19 Fotoszintézis 30
Ami a növény életéhez szükséges 21 A tápanyagok átalakítása 31
Az örökkiá. és alapjai 21 A növények légzése 32
A n,5%ény testének kialakulása 23 Növekedés és fejlődés 33
A gyökér 23 A növények szaporodása 36
A hajtás 25 A növény és környezetének kapcsolata 38

Talajtan
és trágyák 43 Hiánytünetek a növényen 54
■.e:L-ülözhetetlen ásványi tápanyagok 43 Nitrogén 55
:::,...ajképződés folyamatai 44 Foszfor 55
A :alajok mechanikai összetétele, talaj- Kálium 55
wővet 45 Magnézium 56
-rajok szerkezete 46 Kalcium 56
vízforgalma, levegő- és hőgazdál- Vas 56
£2..lása 47 Bőr 56
:«1«-1; kémiai összetétele 48 Cink 57
:alajtípusok 52
A talajok javítása trágyázással 57
Váztalajok 52 Nitrogéntartalmú műtrágyák 57
Sötét színű erdőtalajok 52 Káliumtartalmú műtrágyák 58
Barna erdőtalajok 53 Foszfortartalmú műtrágyák 58
Csernozjom talaj 53 Egyéb hatóanyagú műtrágyák 58
Szikes talajok 53 Szerves trágyák 59
Réti talajok 54 Permettrágyázás 60
Láptalajok 54 Növényelemzés 61
Vízi űledékek és hordalékoktalajai 54 Talajelemzés 61


Növényvédelem

Kertészeti növények védelme 67 Amerikai fehér szövőlepke 81
Megbetegedést és károsodást előidéző Gyűrűs pille 81
tényezők 67 Aranyfarú pille 81
Gyapjas pille 82
Környezeti hatások 67 Galagonyapillangó 82

Betegséget és károsodást okozó élő Kaliforniai pajzstetű 82
szervezetek 69 Recés levélpoloska 82
Gyomok mint konkurrens szervezetek 71 Piros gyümölcs-takácsatka 82

A betegségek tünetei, kárképek és jelentő- Galagonya-takácsatka 83
ségük 71 Bimbólikasztó bogár 83
A hatásos védekezés feltételei a háztáji Rügyfúró bogár 83
gazdálkodásban 72 Almadarázs 83
Gombaölő szerek kiválasztása és alkal- Körtedarázs 83
mazása 73 Almamoly 84
Rovarölő szerek kiválasztása és alkal- Sodrómolyok 84
mazása 73 Körte-levélbolhák 84
Gyomirtó szerek kiválasztása és alkal- Vértetű 84
mazása 74 LevélpirosItó alma-levéltetű 84
Gyümölcstermő növények betegségei 74 Cseresznyelégy 85
Meggyeszelény 85
Almafa-lisztharmat 74 Füstös szárnyú levéldarázs 85
Almafa-varasodás, körtefa-varasodás 75 A csonthéjasok szövődarazsa 85
Alma-, körte- és birsmonília 75 Barackmoly 86
Birslevelek fabreás barnafoltossága 76 Keleti gyűmölcsmoly 86
Szilvalevelek vörösfoltossága 76 Kéregmoly 86
Csonthéjasok klaszterospóriumos Zöld őszibarack-levéltetű, hamvas
levéllyukacsossága 76 őszibarack-levéltetű, fekete őszi-
Csonthéjasok moníliája 77 barack-levéltetű 86
Szilvarozsda 77 Akácpajzstetű, szilvapajzstetű 86
Cseresznye- és meggylevelek blumeri- Fekete szilvadarázs, sárga szilva-
ellás levélfoltossága 77 darázs 87
Kajszilevelek gnomóniás levélfoltos- Szilvamoly 87
sága 77 Hamvas szilva-levéltetű 87
Őszibarack-lisztharmat 78 Mogyoróormányos 87
Őszibarack tafrinás levélfodrosodása 78 Málnabogár 88
Diólevelek gnomóniás barnafoltossága 78 Kis szamócavincellér, nagy szamóca-
Köszméte amerikai lisztharmata 79 vincellér 88
Ribiszke pszeudopeziás levélfoltossága 79 Szamócaeszelény 88
Málna didimellás foltossága 79 Köszméte levéldarázs 88
Szamócalevelek fehérfoltossága 79 Nagy szamócasodró 88
Szamóca szürkepenészes rothadása 80 Szitaszárnyú ribiszkelepke 89
Gyümölcstermő növények kártevői 80 Köszmétearaszoló 89
Szamócaatka 89
Cserebogarak 80
Bundásbogár 80 A szőlő betegségei 89
Levélbarkók 80
Kis farontó 80 Szőlőperonoszpóra 89
Nagy farontó 81 Szőlőlisztharmat 90
Kis téliaraszoló, nagy téliaraszoló 81 Szőlőorbánc 90


Szőlőfürtök szürkerothadása 90 Káposztaszár-ormányos 98

Szőlő fakórothadása 91 Káposztalégy 98

A szőlő kártevői 91 Káposzta-bagolypille 99
Káposztapillangó 99
Firkáló bogár 91 Káposztapoloska 99

Kendermagbogár 91 Borsótripsz 99

Szőlőilonca 92 Borsózsizsik 99

Tarka (keresztes) szőlőmoly 92 Csipkéző bogarak 99

Nyerges szőlőmoly 92 Akácmoly 100

Filoxera 92 Babzsizsik 100
Szőlő-levélatka 92 Dohánytripsz 100

A zöldségnövények betegségei 93 Hagymaaknázó légy 100
Palántabetegségek 93 Hagymalégy 100
Burgonya- és paradicsomvész 93 Spárgabogarak 101
Uborka-, dinnye- és töklisztharmat 93 Spárgalégy 101
Dinnye- és uborkaantraknózis 94 A dísznövények betegségei 101

Salátaperonoszpóra 94
Hagymaperonoszpóra 94 Őszirózsa fuzáriumos hervadása 101
Hagyma fuzáriumos rothadása 95 Szegfű mikoszferellás levélfoltossága 101
Szegfűrozsda 102
Sárgarépa fehérpenészes és fekete-
rothadása 95 Oroszlánszáj-rozsda 102
Mályvarozsda 102
Borsó aszkohitás levél- és hű. ely-
foltossága 95 Tulipán szürkepenészes foltossága 102
Jácintrozsda 103
Borsórozsda 95
Babantraknózis 96 Rózsalisztharmat 103
Bab baktériumos hervadása és zsír- Rózsalevelek marszoninás feketefol-
96 tossága 103
foltossága
Babrozsda 96 Gladiólus fuzáriumos betegsége 103
Ciklámen botritiszes megbetegedése 103
A zöldségnövények kártevői 97 Krizanténum szeptóriás levélfoltos-

Lótücsök vagy vakondtücsök 97 sága 104

Pattanóbogarak 97
Vetési bagolypille 97 A dísznövények kártevői 104
vegházi molytetű 97 Szegfűtripsz 104

Közönséges takácsatka 97 Gladiólusztripsz 104

Repcefénybogár 98 Üvegházi tripszek 104

Földibolhák 98 Hosszúfarkú kósza pajzstetű 105
Repceszár-ormányos 98 Gyökératka 105

Káposztaormányos 98 Gyökér-fonálféreg 105

Géptan

Kerrészeti gépek és kézi eszközök 109 A gyep- és pázsitápolás eszközei 115

Kerti traktorok 109 Kézi kapák 116
Taiajművelő eszközök 112 Kézi kultivátorok 117

Az ásó és munkája 112 Kézi toló kapák 117

Kerti töltögető kapák 113 Fogatos kapák 117

Kerti hengerek 113 Kézi gyomláló eszközök 118

Gereblyék 114 Gyepvágó eszközök 118

Kerti fésűk 115 Ültető eszközök 119


Szóró eszközök 120 Zöldség- és dísznövénytelepeken használ-
Fű- és pázsitnyíró eszközök 121 ható gépek és eszközök 138
Gyümölcsfa- és szőlőápoló eszközök 123
Szedő, szüretelő és csomagoló eszközök 126 A talaj és a föld előkészítésének gépi
Az öntözés eszközei 128 eszközei 138

Az öntözővíz szétosztására szolgáló Növényházak gépészeti berendezései 141
eszközök 130
Fűtés 143
Műtrágyakeverö készülékek 133 Szellőztetés 143
Növényvédelmi gépek 134 Árnyékolás 144

Kézi permetezők 134 Mesterséges világítás 144
Háti permetezők 135 Vízellátás 145
Porozó készülékek 137 Szállítás 145

Szőlőtermesztés

A szőlő és termesztésének főbb jellemzői 151 A szőlő szaporítása 173

Szőlőtermesztésünk jelenlegi helyzete 152 Európai vessző termesztése 173
Szőlőtermő területek — borvidékek 154 Alanyvessző termesztése 175

Az európai és az alanyvessző feldol-
Alföldi borvidék 154 gozása, a szaporítóanyagnak alkal-
Badacsonyi borvidék 155 mas vessző jellemzői 177
Balatonfüred—Csopaki borvidék 155 A sima vessző vermelése 178
Balatonmelléki borvidék 156 Gyökeres dugvány előállítása 180
Bársonyos—Császári borvidék 156 Gyökeres szőlőoltvány előállítása 187
Egri borvidék 156 A pótlás és az átoltás módszerei 192
Mátraaljai borvidék 157
Mecseki borvidék 157 A szőlő telepítése 198

Móri borvidék 157 A telepítés megtervezése 199
Somlói borvidék 158 A fajta megválasztása 201
Soproni borvidék 158 Alaptrágyázás 203
Szekszárdi borvidék 158 A terület előkészítése a telepítéshez,
Tokajhegyaljai borvidék 159 forgatás 205
Villány—Siklósi borvidék 159 A sor- és tőtávolság megválasztása 207
Borvidékekbe nem sorolt ,jó bor- A parcellák és a tőkehelyek kijelölése 209
termő hely"-ek 160 A szaporítóanyag megválasztása és
„Bortermő hely"-ek 160 előkészítése a telepítéshez 210
Csemegeszőlő-termesztési körzetek 160 Az ültetés ideje és módja 211
Besorolatlan területek 160 Homoki szőlő telepítése 213
A szőlő rendszertani helye 160 Oltványszőlő telepítése 214
A szőlő alaktani leírása 161 A szőlő gyalogművelése 214
A szőlőtőke földbeni részei 161 A szőlőültetvény támaszrendszere 215
A szőlőtőke föld feletti, fás részei 162 A fiatal ültetvény ápolása 220

A szőlőtőke zöld részei 164 A szőlő metszése 222
A szőlő életműködése 167 A tőkeforma kialakítását meghatá-
A szőlötermesztés környezeti (ökológiai) rozó tényezők 222
tényezői 169 A szőlőtőke alakító metszése, tőke-

Éghajlati tényezők 169 művelésmódok 223
A talaj 171 A keskenysoros szőlő tőkeművelés-
Egyéb környezeti tényezők 173 módjai 223


A közepes sortávolságú szőlő tőke- A tápanyag mennyiségének es arányá-

művelésmódjai 225 nak megállapítása 261

A szélessoros szőlő tőkeművelésmódjai 232 A trágyázás ideje és módja 264

Házikerti lugasművelés 235 A talajjavítás módjai 266

A termő szőlő metszése 240 A leromlott szőlő rendbehozásának

A metszést követő munkák 249 módszerei 267

A hagyományos rendszerben telepített A szőlő szüretelése 267
szőlő átalakítása 249

A szőlő zöldmunkái 251 A fürt érettségének megállapítása bor-

Hajtásválogatás 251 és étkezési szőlőn 267

Kötözés és hajtásnevelés 252 A borszőlő szüretelése 268

Hónaljazás, csonkázás 253 Az étkezési szőlő szedése, csomagolása,
Egyéb zöldmunkák 253 szállítása 268

Az elemi kárt szenvedett szőlő kezelése254 A szőlő téli eltartása 269

A szőlő talajművelése és öntözése 254 Szőlő-fajtaismeret 270

A termő szőlő talajmunkái 254 Az alanyfajták termesztési értékét
Vegyszeres gyomirtás 256 meghatározó tulajdonságok 270
Talajvédelmi munkák 257 A borszőlőfajták termesztési értékét
A szőlő öntözése 258 meghatározó tulajdonságok 271

A szőlő trágyázása 258 A csemegeszőlőfajták termesztési érté-

A fontosabb ásványi anyagok hatása két meghatározó tulajdonságok 281

a szőlőre 259 A direkttermő és a peronoszpóra-ellen-

A szólötermesztésben használt szerves álló szőlőfajták termesztési értékét

és műtrágyák 259 meghatározó tulajdonságok 287

Borá szat

Szo7ő- és gyümölcsborok 291 Borbetegségek, borhibák 315

Előkészület a borkészítésre 291 A fahordók kezelése 316
Fehér borok készítése 291 Az új hordó elkészítése 316

A must kezelése erjedés előtt 294 Az üres hordó gondozása 317
Erjesztés 296 Töltésre alkalmatlan hordók rendbe-
Fejtés 298 hozatala 317
Az állandó kénessavszint kialakítása 301 Szőlőlékészítés 318
A szőlő feldolgozása 318
A borok korai tisztító kezelése 301
Darabban levő borok kezelése 305 A must tartósítása 319

A must palackozása 320
Vörös és sillerborok készítése 306 Mustsűrítés 320

A must és bor javítása 307 A mustsűrítés előmunkálatai 320

A cukor-, illetve szesztartalom eme- A must besűrítése 321
lése 307 A sűrítmény cukorfokának megállapí-

Szag- és színhibák javítása 308 tása 322

A must és bor minőségének megállapítása 309 A sűrítmény tárolása 322

Mintavétel 309 A törkölybor (csiger) készítése 322

Mustfokolás 310 Seprőbor 323

A szesztartalom meghatározása 311 Pálinkafőzési alapanyagok előállítása 324

Savmeghatározás 311 Erjesztett szőlőtörköly 324

Kénessav-meghatározás 312 Borseprő 324


Gyümölcsborok 325 Betegségek, hibák 331

Almabor 331

Gyümölcsborok készítése 325 Csipkebogyóbor 332

A gyümölcsborok kezelése 329 Meggybor 332

Édes gyümölcsborok készítése és ke- Ribiszkebor 332

zelése 330 Szamócabor 333

Gyümölcstermesztés

A gyümölcstermesztés általános és részletes Művelésmódok 362

tudnivalói 337 Alanyok 371

Termékenyülése 371
A gyümölcstermesztés népgazdasági és táp-
Talajművelés, trágyázás, öntözés 371
lálkozási jelentősége 337
Metszés 372
A gyümölcstermő növények főbb részei 341
Szüret és árufeldolgozás 374
A gyökérzet 341 Termesztett fajtáink 379

A törzs 341
Körtetermesztés 379
A korona 342
Termesztési körzetek 379
A rügy 343
Termesztési igénye 380
A hajtás 345
Művelésmódok 380
Tősarj, gyökérsarj 346
Alanyok 380
A vessző 346
347 Termékenyülése 381
A gally
Termesztéstechnológia 381
Az ág 347
Termesztett fajtáink 384
A gyümölcsösök telepítése 347
Birstermesztés 384
Az ültetvény termőhelyének megvá-
lasztása 347 Termesztési igénye 384

Telepítési rendszerek 349 Művelésmód 384

Talajelőkészítés 350 Termesztéstechnológia 385

Az ültetés időpontja 350 Termesztett fajtáink 385

Az oltványok előkészítése a telepítés- Cseresznyetermesztés 385

hez 351 Termesztési körzetek 385

Az ültetés végrehajtása 351 Termesztési igénye 386

Telepítés utáni munkák 352 Művelésmód 386

A fiatal gyümölcsfák alakító metszése 352 Alanyok 386

A metszés célja 352 Termékenyülés 387

A metszés mértéke 353 Termesztéstechnológia 387

Gyorsított termőrefordítás 355 Termesztett fajtáink 389

A termő gyümölcsfák gondozása 355 Meggytermesztés 389

Koronaritkító metszés 355 Termesztési körzetek 390

A gyümölcsfák ifjító metszése 356 Termesztési igénye 390

Termöremetszés 357 Művelésmód 390

A gyümölcsfák termőegyensúlyának Alanyok 391

kialakítása 358 Termékenyülése 391

A termő gyümölcsfák egyéb ápolási Termesztéstechnológia 391

munkái 358 Termesztett fajtáink 392

Almatermesztés 361 Őszibaracktermesztés 394

Termesztési körzetek 361 Termesztési körzetek 394

Termesztési igénye 361 Termesztési igénye 394


Művelésmód 394 Mandulatermesztés 410

Alanyok 395 Termesztési körzetek 410

Termékenyülése 395 Termesztési igénye 410

Termesztéstechnológia 396 Müvelésmód 410

Termesztett fajtáink 397 Termékenyülése 411

Kajszitermesztés 401 Termesztéstechnológia 412
Termesztett fajtáink 412
Termesztési körzetek 401
Termesztési igénye 401 Szamócatermesztés 412

Müvelésmód 401 Termesztési körzetek 412

Alanyok 402 Termesztési igénye 412

Termékenyűlése 402 M űvelésmód 413

Termesztéstechnológia 402 Termékenyülése 413

Termesztett fajtáink 404 Termesztéstechnológia 413

Termesztett fajtáink 416
Salvatermesztés 404
Termesztési körzetek 404 Málnatermesztés 416
Termesztési körzetek 416
Termesztési igénye 404
Termesztési igénye 416
Művelésmod 404
Alanyok 404 Művelésmód 417
Terroéktayie 405 Termékenyülése 417
Termesztéstechnológia 417
Teeereas--biógia 405
405 Termesztett fajtáink 419
Ribiszketermesztés 419
407
Termesztési körzetek 419
CZ"-~" '";á 407 Termesztési igénye 419
407 Művelésmód 419

407 Termékenyülése 419

407 Termesztéstechnológia 420

Term&enyíliése 407 Termesztett fajtáink 421
Tera-sztéstechnológia 408
Köszmétetermesztés 422
14,-v.orőtermesztés 408 Termesztési körzetek 422

Termesztési igénye 409 Termesztési igénye 422

Müvelésmód 409 Művelésmód 422

Termékeny-ülése 409 Termékenyülése 422

Termesztéstechnológia 410 Termesztéstechnológia 422

Termesztett fajtáink 410 Termesztett fajtáink 423

Zöldségtermesztés

A ~félék szabadföldi termesztése és Paprika 436
hajzatosa 427 Termesztési feltételei, környezeti igé-

nyei 437
A zöldségnövény fogalma és a zöldség- Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 438
--ermesztés jelentősége 427 Termesztett fajták 438

A zöldségtermesztés feltételei 428 Szaporítása 439
A zöldségfélék szaporítása 431 Ápolása 440

A szaporítás módja 431 Szedése 441
A szaporítás ideje 431 Hajtatása 441


Paradicsom 442 Termesztettfajták 459

Szaporítása 459
Termesztési feltételei, környezeti igé-
nyei 442 Ápolása 459
Szedése 460
Vetésforgó, trágyázás, talajelőkészítés 443
Termesztett fajták 443 Hajtatása 460
Szaporítás 444 Sütőtök 460

Ápolása 444 Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 461
Szedése 445 Szaporítása 461

Hajtatása 445 Ápolása 461

Szedése 461
Burgonya 445
Fejeskáposzta 461
Termesztési feltételei, környezeti igé-
nyei 446 Termesztési feltételei, környezeti igé-

Vetésforgó, trágyázás, talajelőkészítés 446 nyei 462

Termesztett fajták 446 Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 462

Szaporítása 447 Termesztett fajták 462
Ápolása 448 Szaporítása 463

Téli tárolásra termesztett burgonya 448 Ápolása 464

Szedése 464
Tojásgyümölcs 448 Tárolása 464

Uborka 449
Kelkáposzta 464
Termesztési feltétei, környezeti igé-
Termesztési feltételei, környezeti igé-
nyei 449 nyei 464
Termesztett fajták 449 Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 465
Szaporítása 450
Termesztett fajták 465
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 450 465
451 Szaporítása
Ápolása Ápolása 465
Szedése 451
Szedése 465
Hajtatása 451
Karalábé 466
Sárgadinnye 454
Termesztési feltételei, környezeti igé-
Termesztési feltételei, környezeti igé- nyei 466
nyei 454 Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 466

Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 454 Termesztett fajták 466
Termesztett fajták 455 Szaporítása 467

Szaporítása 455 Ápolása 467

Ápolása 456 Szedése 468

Szedése 456 Hajtatása 468

Hajtatása 456
Karfiol 469
Görögdinnye 456 Termesztési feltételei, környezeti igé-

Termesztési feltételei, környezeti igé- nyei 469
nyei 457 Vestésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 469

Termesztett fajták 457 Termesztett fajták 469
Szaporítása 457 Szaporítása 469

Szedése 458 Ápolása 470

458 Hajtatása 470
Spárgatök
Termesztési feltételei, környezeti igé- Bimbóskel 470

nyei 458 Termesztési feltételei, környezeti igé-
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 459 nye 470


Fe)essaláta 471 Petrezselyem 484

Termesztési feltételei, környezeti igé- Termesztési feltételei, környezeti igé-

nyei 471 nyei 484

Termesztett fajták 471 Termesztett fajták 484

Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 471 Szaporítása 485

Szaporítása 472 Ápolása 485

Ápolása 472 Szedése 485

Szedése 473 Hajtatása 485

Hajtatása 473 Cékla 485
Kötözősaláta 474
474 Termesztési feltételei, környezeti igé-
Tépösaláta
Endiviasaláta 474 nyei 485

474 Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 486
Cikóriasaláta
Madársaláta 475 Termesztett fajták 486
Szaporítása 486
Spe n é t 475 Ápolása 487

Termesztési feltételei, környezeti igé- Szedése 487
nyei 475
Termesztett fajták 476 Zeller 487
Vetésforgó, talajelökészités, trágyázás 476 Termesztési feltételei, környezeti igé-

Szaporítása 476 nyei 487
Ápolása 476 Vetésforgó, talajelökészítés, trágyázás 487

476 Termesztett fajták 487

Szaporítása 487
Sása 477 Ápolása 488

Környezeti igényei 477 Szedése 488

Szaporitása, ápolása, szedése 477
Hajtatása 477 Retek 488

Ir&-öshauma 477 Termesztési feltételei, környezeti igé-
nyei 488
Termesztési feltételei, környezeti igé- Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 488

nyei 478 Termesztett fajták 488
Verésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 478 Szaporítása 489

Termesztett fajták 478 Hajtatása 489

Szaporítása 479
Szedése 479 Torma 490

Hajtatása 480 Termesztési feltételei, környezeti igé-

Ezve hagymafélék 480 nyel 490
Szaporítása 490
Fokhagyma 480 Ápolása 490

Pécel2aw ma 480 Szedése 490

Téti sarjadékhagyma 481
Metélőhagyma 482 Borsó 490

482 Termesztési feltételei, környezeti igé-
SirllariPa nyei 491

Termesztési feltételei, környezeti igé- Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 491
nyei 482 Termesztett fajták 491
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 482 Szaporítása, ápolása, tárolása 491
Termesztett fajták 483
Szaporitása 483 Bab 491

Ápolása 484 Termesztési feltételei, környezeti igé-

Szedése 484 nyei 491


Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás 492 Zöldspárga 494
Termesztett fajták 492 Csiperkegomba 494
Szaporítása 492 A csiperkegomba termesztésének
Ápolása 492 feltételei 494
Szedése 492 Milyen legyen a gombatermesztésre

Karósbab 492 használt trágya? 496
Komposztálás 496
Spárga 493 Ágyazás 496

Szaporitása 493 Takarás 497
Ápolása 493 Kezelés 497
Hajtatása 494 Szedés 497

Dísznövénytermesztés

Fontosabb dísznövények termesztése és fel- Elterjedt szaporítási módok 508
használása 501 Szabadföldi dísznövények termesztése 512

A dísznövénytermesztés fogalmának meg- Egynyári dísznövények 512
határozása 501 Kétnyári dísznövények 515
A környezeti feltételek és a dísznövény- Évelő dísznövények 516
termesztés 501 Díszfák, díszcserjék termesztése 528
A fény 502 Kertészeti gyepek létesítése 535
A hőmérséklet 503 Üveg alatt termesztett dísznövények 538
A víz és szerepe 503 Cserepes virágos dísznövények 538
Tápanyagok 504 Cserepes levéldísznövények 546
Díszkertészeti földnemek és földkeve- Üvegházi vágott virágok 550
rékek 505 Dísznövények hajtatása 553

Katona József

1791 - 1830
Katona József (Kecskemét, 1791. november 11. – Kecskemét, 1830. április 16.) főügyész, drámaíró, a magyar drámairodalom kiemelkedő alakja.

Katona József  további könyvei

Bánk bán - Katona József - Régikönyvek
30%
Kiadás éve: 1963
3 000 Ft 2 100 Ft (30%)
Antikvár könyv
Bánk bán - Katona József - Régikönyvek
20%
Kiadás éve: 1922
1 000 Ft 800 Ft (20%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...