Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Késsel? Kézzel? Villával? Így illik enni 77 különleges ételt

Késsel? Kézzel? Villával? - Bareiss, Hermann - Régikönyvek
(1 vélemény)

Manapság újra fontos kérdés az asztali illem, ám sok ételnél, egyszerűen nem tudjuk, mit is kezdjünk vele. Szabad például lefejezni a lágy tojást? Hogyan kell kiszálkázni a pisztrángot? És az Ég szerelmére, mihez kezdjünk a homárfogóval? Ezennel véget vetünk a bizonytalankodásnak! E kis tanácsadó mű részletesen elmagyarázza 77 problémás eledel kifogástalan fogyasztási módját, és ez még nem minden. Megtudhatjuk azt is, minek mikor van szezonja, miről ismerszik meg a minőség, a különlegesség, hogyan rendeljünk az ételhez illő bort, és – mert mindenre számítani kell – mitévők legyünk kisebb balesetek bekövetkeztekor. A nemzetközi hírű szerző anekdotákat is közread tapasztalatainak fölmérhetetlen tárházából, s ezzel művét nemcsak hasznos, de szórakoztató olvasmánnyá is teszi azok számára, akik még jobban ki szeretnék élvezni az evés-ivás gyönyöreit.

Fordítók:
Falvay Dóra
Illusztrátorok:
Mayer Gyula
Borító tervezők:
Gelányi Mariann
Kiadó:
Magyar Könyvklub
Kiadás éve:
1999
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dürer Nyomda és Kiadó Kft.
ISBN:
9635489269
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
160 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.35kg
Kategória:
Előszó 9
Articsóka 12
Avokádó 14
Bagett 15
Bajor kolbász 17
Bárányborda 19
A borról 20
Békacomb 22
Bouillabaisse 24
Chips 25
Cikóriasaláta 26
Cseresznye 28
Lucullus csemege: a cseresznye 28
Csiga 30
Csirke 31
"Minden polgárnak tyúk főjön a fazekában" 32
Dekoráció 34
Desszert 35
Ellenálhatatlan kísértés: a desszert 36
Dipek 39
Dupla hamburger 39
A hamburger nem ennivaló, hanem kortünet 40
Fácán 42
Fogoly 43
Fondue 43
Fürj 45
Galamb 46
Garnélarák 46
Gombóc 50
Hagymaleves 50
Hagymás lepény 50
Halételek 51
Hamburgi angolnaleves 54
Héjas rákok 54
Homár 56
Kacsa 60
Kagyló 62
Kagylók és egyebek 63
Kanapé 64
Karfiol 64
Kaviár 66
Kenyér 67
Kivi 68
Klubszendvics 69
Koktélgyümölcsök 70
Kókuszdió 72
Krokett 73
Aranyat ér a saját tűzhely - a konyháról 74
Krumpli 76
Christa formás gubói 77
Languszta 80
Leves 81
A leves - egytálételtől az őslevesig 82
LIba 85
Libamáj 85
Mangó 88
A szakácsművészet magasiskolája - a mártás 90
Mártások 92
Millefeuille 93
Nyelvhal 94
Olajbogyó 96
Omlett 96
Osztriga 96
Ökörfark 99
Papaja 100
Pástétom 101
Pezsgő 102
Pisztráng 102
Pizza 108
Püré 109
Rák 110
Rákkoktél 111
Sajt 112
Saláta 115
Sárgadinnye 116
Saslik 116
Savanyú káposzta 118
Sonka 119
Sonka kenyértésztában 120
Spagetti 121
Sprága 123
Sütemények 125
Szárnyasok 127
Szendvics 131
Szivar 133
Szuflé 135
Szünet 135
Tatár bifsztek 136
Tojás 136
Miért eszünk villával? 138
Zarándokkagyló 140
Zarándokjelvénytől az inyencfalatig: a zarándokkagyló 142
Kisszótár 145
Névmutató 157

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019.12.15. 18:06

    Nagyon jó és fontos könyv az asztali illemszabályokról. Kiválóan és nagyon jó stílusban megírt ismertető könyv.