Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kielo (dedikált) Egy szerelem látleletei

Kielo (dedikált) - Baranyi Ferenc - Régikönyvek
(0 vélemény)

Tényszerűen A hatvanas évek derekán az Egyetemi Lapok munkatársa voltam. Nyaranta - amikor elnéptelenedtek az oktatási intézmények - természetesen az ELTE hírharsonájának a megjelenése is szünetelt. Ezért a Hírlapkiadó Vállalat üzemi lapokhoz szórta szét szerkesztőségünk munkatársait, két hónapra, helyettesíteni. így kerültem (nem először) 1966 nyarán az Építőelem című laphoz, a Budafoki útra. Nagyon megszerettem az ottani új társulatot, még Weidinger Lacit, a minden hájjal megkent főszerkesztőt is. Ám leginkább a „közkatonákat": Dómján Misit, Ráczné Vincze Etát, Zsókát, a titkárnőt és Kiss Pálné Váradi Gyöngyit. Ez utóbbit nem csupán megszerettem. Lényegesen több történt: beleszerettem. Huszonkilenc éves voltam és nős. O huszonkettő - és férjes asszony. Ősszel aztán visszakerültem az Egyetemi Lapokhoz. Attól kezdve csak kéthetenként tudtunk találkozni, mindig keddi napon. Egy barátom legénylakása volt a titkos találkahely. A többit mondják el a verseim, cikkeim és Gyöngyi levelei. A verseket úgy adom közre, ahogy akkoriban megjelentek, nem pedig a későbbi, javított változatukat. Gyöngyi leveleit is változtatás nélkül tárom az olvasók elé, még egy aprócska írásjelet sem hagytam el belőlük. Hozzá írt verseim többségében Kielo-nak neveztem őt. (Finn szó, gyöngyvirágot jelent.) A köznapokban pedig - mivel már akkor is „italianizáltam" mindent - Gemma volt a neve. Neki állít emléket ez a könyv.

Kiadó:
Atlantis
Kiadás éve:
2009
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
ETO-Print Nyomda
ISBN:
9789639908246
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
88
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Baranyi Ferenc

1937 -
Baranyi Ferenc (írói álneve: Francesco del Sarto) (Pilis, 1937. január 24. – ) Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító.

Baranyi Ferenc  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 900 Ft
akár 70%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 100 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...