Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kis bibliai atlasz A Biblia történelme, földrajza és régészete

Kis bibliai atlasz - Pacomio, Luciano (szerk.), VANETTI, PIETRO - Régikönyvek
Kis bibliai atlasz - Régikönyvek Kis bibliai atlasz - Régikönyvek
(1 vélemény)

A KAIROSZ Katolikus Szerkesztők, Kiadók, Kiadványterjesztők Egyesülete 1990 őszén alakult meg. Hivatásának tekinti, hogy megteremtse a katolikus kiadók szakmai fórumát, rendszeresen tájékoztassa az olvasókat és a könyvkereskedőket, eljuttassa a jó könyvet az olvasóhoz és a példányszám növelésével csökkentse a kiadványok árát. Első vállalkozásunkként az olasz PIEMME kiadó nagy sikerű Kis Bibliai Atlaszát jelentettük meg, nagy példányszámban, és elfogadható áron. L. Pacomio és P. Vanetti S. J. biblikusok munkája több európai nyelven nagy sikert aratott. 64 oldalon, 187 színes illusztrációt, rajzot, fényképet, térképet és történeti adatot tartalmaz. Dr. Seregély István egri érsek, a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia Elnöke, 1991. március 6-án kelt levelében az Atlaszt hitoktatási segédletté minősítette. Az Atlasz felelős kiadója Dr. Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát. Nem ismerhetjük meg igazán a keresztény és a zsidó vallást, s így nem alkothatunk magunknak megbízható képet sem Ábrahámról, Mózesről és Dávidról, akik fontos szerepet játszottak Izraelben, sem Jézus életének jelentőségéről, hacsak kezünkbe nem vesszük a Közel-Kelet és Palesztina atlaszát. A terület, a könyezet, a folyómedrek, a hegyláncok változatossága mind-mind részei annak a földrajzi tájegységnek, amelyek a Jézusig, majd az apostoli közösségekig ívelő sok évezredes történelem és Isten népének sorsa folyamán döntő módon hatottak az említett személyekre. A tér és idő koordinátái Jézus földi, történelmi tevékenységét is meghatározták, aki a kozmosz és a történelem Ura. Könyvünk lapjait úgy érdemes lapozgatni, hogy olvasása közben kíváncsian, jó szívvel és érzéssel el-elidőzünk. A bevezetőket térképek, a fényképeket történeti jegyzetek teszik gazdagabbá. Megismerkedhetünk a Jordán kanyargós folyásával, Názáret, Betlehem és Jeruzsálem pontos helyével. Nemcsak szemünkkel, hanem szívünkkel is tanácsos "rögzíteni" Jeruzsálem környékét a Templommal együtt, vagy a lankás lejtőre épült Názáretet, "Galilea várágát". Persze a mai Jeruzsálem egyaránt emlékeztet Dávid Jeruzsálemére. S e kép történelem is, hiszen a romok és a régészeti leletek eszünkbe idézik azt a múltat, mely minket is át- meg átitat. Atlaszunk hűséges és alázatos útitársként kíván mindazokhoz szegődni, akik a források fényében újra meg akarnak bizonyosodni hitükről vagy csak - elfogadva az emlékek nyújtotta élményeket - turista szándékkal szeretnék felkeresni a bibliai tájakat. Könyvünket olvasgatva, képeit szemlélgetve egyrészt felébredhet bennünk a vágy, hogy egyszer mi is eljussunk vagy éppen visszatérjünk azokra a helyekre, amelyek a bibliai események helyszínéül szolgáltak. Másrészt tudásszomjunk is növekedhet, hogy alaposabb kulturális és történelmi ismeretekre tegyünk szert. Ily módon szívünkhöz, értelmünkhöz egyre közelebb kerülhet az a 73 könyvből álló "kis könyvtár", melyet Szentírásnak vagy egyszerűen Könyveknek (Biblia) nevezünk.

Fordítók:
Domokos György
Kiadó:
Kairosz - Piemme
Kiadás éve:
1991
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9630409828
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
64 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 30.00cm
Súly:
0.24kg
Kategória:
Bevezetés 3
Ajánlás 3
A bibliai történet kronológiája:
A CIVILIZÁCIÓ FEJLŐDÉSÉNEK SZAKASZAI 4
A TERMÉKENY FÉLHOLD 6
AZ ÓSZÖVETSÉG 10
A bibliai történet kronológiája:
kezdetektől Salamonig 10
A pátriárkák elbeszélő ciklúsai 12
A kivonulás 14
Józsuétól a Bírákig 18
Palesztina 20
A királyság létréjötte: Saul,és Dávid- 22
A bibliai történet kronológiája:
II. Salamontól a babiloni fogságig 24
júda és Izrael királyainak kronológikus táblázata 26
Politikai hanyatlás és asszír uralom 28
A próféták és könyveik 30
A könyvek megszerkesztésének szakaszai 32
A babiloni fogság és a visszatérés 34
A bibliai történet kronológiája:
III. Izrael visszatérésétől Hadrianusig
A bölcsességi könyvek
A fogság utáni történeti könyvek
Jeruzsálem
A görög és a római uralom 0
A közösségek
A ZSIDÓ VALLÁS
Súly- és hosszmértékek az Ó- és Üjszövetségben
AZ ÚJSZÖVETSÉG
Jézus élete
Jézus tanításának szakaszai
Jézus Jeruzsálemben
A nagyhét -
Pál és az apostoli egyházak

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019.11.06. 10:54

    Kiváló, viszonylag rövid, tömör összefoglaló az ó és újszövetségről, a történelmi környezetben elhelyezve, térképvázlatokkal.