Kis magyar szakácskönyv

- Kiadó:
- Corvina
- Kiadás helye:
- Budapest
- Kiadás:
- 10. kiadás
- Nyomda:
- Szekszárdi Nyomda
- ISBN:
- 9789631356267
- Kötés típusa:
- kemény papírkötés
- Terjedelem:
- 87 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 17.00cm, Magasság: 18.00cm
- Súly:
- 0.30kg
- Kategória:
A KIADÓ ELŐSZAVA 3 9. Pethes-leves (húsleves készítése) 18
GUNDEL KÁROLY ÉLETRAJZA 5 10. Újházi-leves 18
RÉSZLETEK GUNDEL KÁROLY 11. Zöldbableves magyarosan 19
ÍRÁSAIBÓL 7 12. Erőleves tokajival 20
A MAGYAROS KONYHA ALAPVETŐ 13. Kaszáslé 20
MESTERFOGÁSAI 11 14. Csipetke (levesbetét) 20
LEVESFÉLÉK 14 HIDEG ELŐÉTELEK 21
1. Gulyásleves 14 15. Kocsonyázott halászlé 21
2. Hamis gulyásleves 14 16. Tihanyi süllőszelet (majonézmártás)
3. Bográcsgulyás 14 (franciasaláta) 21
4. A bográcsgulyás változatai 15 17. Hallal töltött paradicsom 22
Alföldi és szegedi gulyás 15 18. Szegedi halsaláta 23
Szerb gulyás 15 19. Liget-saláta 23
Babgulyás 15 20. Kocsonyázott tojás Munkácsy módra
(remoulade-mártás) 24
Birka-(ürü)-gulyás 15
15 21. Töltött uborka
Csángó gulyás (gombapép készítése) 24
Kolozsvári gulyás 15 22. Malac-(sertés-) kocsonya 25
Betyár gulyás 16 23. Libamáj zsírjában 25
Likócsi sertésgulyás 16
5. Halászlé 16 MELEG ELŐÉTELEK 27
6. A halászlé változatai 16 24. Rácponty 27
Szegedi halászlé 16 25. Libamájjal töltött pisztráng 27
Korhely halászlé 16 26. Süllőszelet magyarosan 28
Kalocsai halászlé 27. Süllőszelet parasztosan 28
(gyúrt levestésztával) 17 28. Fogas vagy süllő rákpörkölttel
Paksi halászlé 17 hollandi mártás) 28
7. Palócleves 17 29. Fogas (süllő) Gundel módra (Mornay-
8. Jókai-bableves 17 mártás) (pommes duchesse) 29
I, Kecsege Kárpáti módra Serpenyős rostélyos
(kapros rákraguval) 30 Debreceni rostélyos
Káposztás harcsa 30 Kaszinó rostélyos
Rákpörkölt (rákvaj készítése) 30 53. Csáky-rostélyos (vajas galuska
I, Ráktótos 31 készítése) .1
Sanlolli-rántotta 31 54. Esterházy-rostélyos
!tem' tojás Hadik módra 32 55. Bélszínszelet Budapest módra •i.
1. 'teve," tojás bakonyi módra 32 56. Feszty-bifsztek .1!.
I lorlobagyi palacsinta 33 57. Borjútekercs sonkával
I. Nk&ironi magyarosan 33 (besamelmártás)
58. Borjúérmék magyarosan glo
59. Pittsburghi borjúborda
34 (libamájpüré készítése)
34 60. Borjúborda Gundel módra
I'.1, .11pörkölt 35
61. Borjúszelet magyaróvííri módra •17
I'usztnptirköIt 35
62. Sertésborda magyaros elkészítóso 411
:,,irka-, bárány- vagy borjúpaprikás 35 63. Tordai lacipecsenye
I hibroconi tokány 36
64. Fatányéros
I t■)rsos tokány 36
65. Savanyú malacaprólék •111
;Iledel-tokány 36
66. Tárkonyos bárány 41)
I lorany tokány 37
67. Ürüborda udvarhelyi módra 50
I lot vezér tokány 37
68. Erdélyi töltött csirke 50
Csikós tokány 38 69. Gesztenyés, libamájas pulyka Cf1
Szókolygulyás 38 70. Rizses libaaprólék 51
Töltött káposzta 38 71. Serpenyős liba
Kolozsvári töltött káposzta 39
72. őz- vagy nyúlszeletek
I largitai sertésborda 39 Kedvessy módra n
Erdélyi rakott káposzta 40 73. Kelkáposztás fogoly vagy fácán
Kapusztás ürü 41 74. Töltött fácán Széchenyi módra 54
()Itött paprika (paradicsommártás) 41 75. Vadsertés ínyenc módra
I rostélyos 41
I I( lobágyi rostélyos KÖRÍTÉSEK,
(darugaluska készítése) 42 SALÁTÁK ÉS MÁRTÁSOK
Lecsós rostélyos 42 76. Savanyúkáposzta-főzelék
Szogedi rostélyos 42 77. Fejeskáposzta-főzelék
Szorb rostélyos 42 (Lucskos káposzta)
Csikós rostélyos 43 78. Párolt káposzta 57
79. Tökfőzelék 57 108. Egyszerű palacsinták 71
80. Zöldbabfőzelék 58 Citromos palacsinta 71
81. Szemesbab-főzelék 58 Ízes palacsinta 71
82. Kapros zöldborsófőzelék 59 Kávés palacsinta 71
83. Lecsó 59 Kakaós palacsinta 72
84. Lencsepilw szdrily;ismájjal 60 109. Gundel-palacsinta
(csokoládémártás) 72
85. 13;11111yány-rizs 60 110. Lángoló túrós palacsinta 72
86. Spárga magyarosan 61 111. Káposztás palacsinta 73
87. Serpenyős (paprikás) burgonya61 112. Rakott palacsinta 73
88. Alföldi burgonya 61 113. Szentgyörgyi palacsinta 74
89. Tejszínes kukorica 62 114. Csúsztatott palacsinta
90. Tarhonya 62 (puncsmártás) 74
91. Galuska 62 115. Rétestészta 75
92. Kapros túrós gombóc 63 Gyümölcsös rétesek 76
93. Alma I3ayard módra 63 Diós rétes 76
94. Zöldpaprika-salála 63 Mandulás rétes 76
95. Mustáros sült paprika 64 Káposztás rétes 77
96. Kovászos uborka 64 Mákos rétes 77
97. Forrázott saláta 65 Csokoládés rétes 77
98. Gellért-saláta 65 Túrós rétes 77
99. Gundel-saláta 65 116. Vargabéles 77
100. Károlyi-saláta 66 117. Szilvás lepény 78
101. Hideg paprikamártás 66 118. Rákóczi túrós lepény 78
102. Csíki mártás 67 119. Somlói galuska 78
120. Rigó Jancsi 79
UTÓÉTELEK 68 121. Parfé Gellért módra 8()
103. Túrós csúsza 68 122. Töltött dinnye 81
104. Túrós gombóc 69 123. Pálinkás barackíz 82
105. Szilvás gombóc 69 124. Körözött juhtúró 82
106. Lekváros derelye 70
107. Sonkás kocka 70 UTÓSZÓ 83
GUNDEL KÁROLY ÉLETRAJZA 5 10. Újházi-leves 18
RÉSZLETEK GUNDEL KÁROLY 11. Zöldbableves magyarosan 19
ÍRÁSAIBÓL 7 12. Erőleves tokajival 20
A MAGYAROS KONYHA ALAPVETŐ 13. Kaszáslé 20
MESTERFOGÁSAI 11 14. Csipetke (levesbetét) 20
LEVESFÉLÉK 14 HIDEG ELŐÉTELEK 21
1. Gulyásleves 14 15. Kocsonyázott halászlé 21
2. Hamis gulyásleves 14 16. Tihanyi süllőszelet (majonézmártás)
3. Bográcsgulyás 14 (franciasaláta) 21
4. A bográcsgulyás változatai 15 17. Hallal töltött paradicsom 22
Alföldi és szegedi gulyás 15 18. Szegedi halsaláta 23
Szerb gulyás 15 19. Liget-saláta 23
Babgulyás 15 20. Kocsonyázott tojás Munkácsy módra
(remoulade-mártás) 24
Birka-(ürü)-gulyás 15
15 21. Töltött uborka
Csángó gulyás (gombapép készítése) 24
Kolozsvári gulyás 15 22. Malac-(sertés-) kocsonya 25
Betyár gulyás 16 23. Libamáj zsírjában 25
Likócsi sertésgulyás 16
5. Halászlé 16 MELEG ELŐÉTELEK 27
6. A halászlé változatai 16 24. Rácponty 27
Szegedi halászlé 16 25. Libamájjal töltött pisztráng 27
Korhely halászlé 16 26. Süllőszelet magyarosan 28
Kalocsai halászlé 27. Süllőszelet parasztosan 28
(gyúrt levestésztával) 17 28. Fogas vagy süllő rákpörkölttel
Paksi halászlé 17 hollandi mártás) 28
7. Palócleves 17 29. Fogas (süllő) Gundel módra (Mornay-
8. Jókai-bableves 17 mártás) (pommes duchesse) 29
I, Kecsege Kárpáti módra Serpenyős rostélyos
(kapros rákraguval) 30 Debreceni rostélyos
Káposztás harcsa 30 Kaszinó rostélyos
Rákpörkölt (rákvaj készítése) 30 53. Csáky-rostélyos (vajas galuska
I, Ráktótos 31 készítése) .1
Sanlolli-rántotta 31 54. Esterházy-rostélyos
!tem' tojás Hadik módra 32 55. Bélszínszelet Budapest módra •i.
1. 'teve," tojás bakonyi módra 32 56. Feszty-bifsztek .1!.
I lorlobagyi palacsinta 33 57. Borjútekercs sonkával
I. Nk&ironi magyarosan 33 (besamelmártás)
58. Borjúérmék magyarosan glo
59. Pittsburghi borjúborda
34 (libamájpüré készítése)
34 60. Borjúborda Gundel módra
I'.1, .11pörkölt 35
61. Borjúszelet magyaróvííri módra •17
I'usztnptirköIt 35
62. Sertésborda magyaros elkészítóso 411
:,,irka-, bárány- vagy borjúpaprikás 35 63. Tordai lacipecsenye
I hibroconi tokány 36
64. Fatányéros
I t■)rsos tokány 36
65. Savanyú malacaprólék •111
;Iledel-tokány 36
66. Tárkonyos bárány 41)
I lorany tokány 37
67. Ürüborda udvarhelyi módra 50
I lot vezér tokány 37
68. Erdélyi töltött csirke 50
Csikós tokány 38 69. Gesztenyés, libamájas pulyka Cf1
Szókolygulyás 38 70. Rizses libaaprólék 51
Töltött káposzta 38 71. Serpenyős liba
Kolozsvári töltött káposzta 39
72. őz- vagy nyúlszeletek
I largitai sertésborda 39 Kedvessy módra n
Erdélyi rakott káposzta 40 73. Kelkáposztás fogoly vagy fácán
Kapusztás ürü 41 74. Töltött fácán Széchenyi módra 54
()Itött paprika (paradicsommártás) 41 75. Vadsertés ínyenc módra
I rostélyos 41
I I( lobágyi rostélyos KÖRÍTÉSEK,
(darugaluska készítése) 42 SALÁTÁK ÉS MÁRTÁSOK
Lecsós rostélyos 42 76. Savanyúkáposzta-főzelék
Szogedi rostélyos 42 77. Fejeskáposzta-főzelék
Szorb rostélyos 42 (Lucskos káposzta)
Csikós rostélyos 43 78. Párolt káposzta 57
79. Tökfőzelék 57 108. Egyszerű palacsinták 71
80. Zöldbabfőzelék 58 Citromos palacsinta 71
81. Szemesbab-főzelék 58 Ízes palacsinta 71
82. Kapros zöldborsófőzelék 59 Kávés palacsinta 71
83. Lecsó 59 Kakaós palacsinta 72
84. Lencsepilw szdrily;ismájjal 60 109. Gundel-palacsinta
(csokoládémártás) 72
85. 13;11111yány-rizs 60 110. Lángoló túrós palacsinta 72
86. Spárga magyarosan 61 111. Káposztás palacsinta 73
87. Serpenyős (paprikás) burgonya61 112. Rakott palacsinta 73
88. Alföldi burgonya 61 113. Szentgyörgyi palacsinta 74
89. Tejszínes kukorica 62 114. Csúsztatott palacsinta
90. Tarhonya 62 (puncsmártás) 74
91. Galuska 62 115. Rétestészta 75
92. Kapros túrós gombóc 63 Gyümölcsös rétesek 76
93. Alma I3ayard módra 63 Diós rétes 76
94. Zöldpaprika-salála 63 Mandulás rétes 76
95. Mustáros sült paprika 64 Káposztás rétes 77
96. Kovászos uborka 64 Mákos rétes 77
97. Forrázott saláta 65 Csokoládés rétes 77
98. Gellért-saláta 65 Túrós rétes 77
99. Gundel-saláta 65 116. Vargabéles 77
100. Károlyi-saláta 66 117. Szilvás lepény 78
101. Hideg paprikamártás 66 118. Rákóczi túrós lepény 78
102. Csíki mártás 67 119. Somlói galuska 78
120. Rigó Jancsi 79
UTÓÉTELEK 68 121. Parfé Gellért módra 8()
103. Túrós csúsza 68 122. Töltött dinnye 81
104. Túrós gombóc 69 123. Pálinkás barackíz 82
105. Szilvás gombóc 69 124. Körözött juhtúró 82
106. Lekváros derelye 70
107. Sonkás kocka 70 UTÓSZÓ 83
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...