Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Környezetegészségügyi minőség menedzsment ismeretek

Környezetegészségügyi minőség menedzsment ismeretek - Szilasi Anna - Régikönyvek
Környezetegészségügyi minőség menedzsment ismeretek - Régikönyvek Környezetegészségügyi minőség menedzsment ismeretek - Régikönyvek Környezetegészségügyi minőség menedzsment ismeretek - Régikönyvek Környezetegészségügyi minőség menedzsment ismeretek - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Inok Kft.
Kiadás éve:
2007
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Oliton Kft.
ISBN:
9789639625396
Kötés típusa:
ragasztott papír
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 0.00cm, Magasság: 0.00cm
Kategória:
Oldal
Bevezetés 1
1. Környezet és az ember 2
1.1. A környezet összetevői 3
I .2.Az emberi tevékenység hatásai. 4
1.3. Környezeti betegségek 5
1.4. Környezet epidemiológia 9
1.5. Környezeti kockázatbecslés 12
1.6. Kockázat és biztonság 18
1.7. Az ember (az egyed és populáció) környezeti expozíciós útjai. 22
1.8. Kockázat analízis (elemzés) 23
1.9. A génmanipulált (Gm) termékek veszélyei 24
2. Ökológia 27
2.1. Az ökoszisztéma fogalma és jelentősége 27
2.2. Abiotikus környezeti tényezők 29
2.3 Levegő szennyezés 31
2.4. A levegő egészségtana 34
2.5. A víz 39
2.6. A talaj és a domborzat 42
2.7. Biotikus környezeti tényezők 44
2.8. Az ember és az ökoszisztéma kölcsönhatása. 46
2.9. Az ökoszisztéma minőségi mutatói. 49
3. Anyag és energiaforgalom a természetben 55
3.1. Tápláléklánc szerepe 57
3.2. Az anyag és energia egyensúly és megbomlása 59
3.3. Biogeokémiai ciklus 62
3.4. Az ökoszisztéma komplex jellege 64
3.5. Az ökoszisztéma mint termelő üzem 65
3.6. Az emberi populáció szerepe 67
4. ökotoxikológia 68
4.1. Ökotoxikológiai vizsgálatok 68
4.2. A környezet és az egészség kapcsolata. 71
4.3. Az ártalmas hatások. 73
4.4. A környezeti hatások és a népbetegségek. 79
4.5. Foglalkozási toxikológia 87
4.6. Környezet-egészségügyi hatások prognosztikája 99
5. Környezeti ártalmak prevenciója 109
5.1. A megelőzés lehetőségeinek szintjei 110
5.2. A környezetvédelem feladata. 111
6. Táplálkozás-egészségtan 112
6.1. Az élelmiszerek, mint környezeti ártalmak 112


A táplálékok
115
A néptáplálkozást befolyásoló tényezők
117
Az élelmiszerek által közvetített megbetegedések

és az élelmiszer biztonság 118
A táplálkozási ártalmak megelőzésének általános elvei.
120
Az élelmiszerek okozta mérgezések
131
Foglalkozás-egészségügy
135
Munkakörnyezet és a munkavégzés
135
Munka alkalmassági vizsgálatok
139
A vibráció és a zaj-ártalmas munkahelyek jellemzői
153
Nem ionizáló sugárzások
158
Az ionizáló sugárzások
164
Por — anyagok mint veszélyforrások a munkahelyeken
172
A mezőgazdaság környezetvédelmi szempontjai
175
A növény védőszerek engedélyezésével kapcsolatos
új súlypontok
175
Génmódosítás, genetikai szennyezés
178
Közeljövő az agrár-környezetvédelemben
180
A fenntarthatóság
181
Aszály stratégia.
183
A hulladékok hasznosítása.
183
Település egészségtan
184
A település, mint környezeti erőforrás
187
Az épített környezet és alrendszereí
187
Az ökoszisztéma és az ember
191
. Népegészségügy

191
. Gyermek és ifjúság egészségtan

192
. Környezeti betegségek molekuláris epidemiológiája

194
. A talaj környezet egészségügyi jelentősége

198
Az erdő
208
. Az erdő mint ökoszisztéma

208
. Az erdő típusok.

209
. A természet közeli erdőkezelés és gazdálkodás célja

210
. Az erdők hasznosítása.

212
A vízszennyeződés biológiai problémái
216
. A magyarországi vízhelyzet

219
Célok és teendök az egészséges ivóvízért
222
A levegő
222
A levegőszennyezés egészségkárosító hatásai
222
A levegőszennyezés okozta egészségkárosodások
224
A légszennyezés ártalmainak megelőzése.
226
Szmogriadó- és ózontörvény
228
A civilizáció környezetkárosító hatásai
230
Megújuló energiaforrások hasznosítása a területfejlesztésben
233
A lakó-környezeti zaj hatása az egészségre.
235
A régi és az új zajvédelmi törvény
239
A stressz jelentősége
242
A nem ionizáló és az ionizáló sugárzás ártalmai
244
Nem ionizáló sugárzások
244


16.2. A rádiófrekvenciás (RF) és az elektromágneses (EM) sugárzások
egészségügyi kérdései 245
16.3. Sugárvédelmi szabványok és ajánlások 250
16.4. A sugárzás környezet-egészségügyi hatásai 253
16.5. Környezeti mutagenezis és karcinogenezis 263
17, Hulladékkezelés 270
17.1. Harc a szemét ellen 273
17.2. A fenntartható fejlődés feltételei. 276
17.3. Elektronikai hulladékok 279
17.4. A nagy aktivitású hulladékok elhelyezése 282
18. Az egészség komplexitása. 284
18.1. Rizikó tényezők 290
18.2. Egészség-megőrzési módszerek 294
19. ökológiai gazdaságtan 298
19.1. Természeti erőforrások 298
19.2. Megújuló energia források 300
19.3. Az idegen honos fajok és betegségek hatásai 301
19.4. A biológiai sokféleség értékelése. 303
19.5. Közvetett használati értékek 306
20. Nemzetközi együttműködés és akcióprogramok a környezetbiztonság érdekében 319
20.1. Nemzetközi hulladékkezelés 322
20.2. A nemzeti akcióprogram 327
20.3. A tisztább termeléstől a nulla kibocsátásig 329
20.4. Az állami népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat
(ÁNTSZ) szerepe a környezet-egészségügy területén 333
20.5. Az egészséges életmód programjai, az emberi egészség kockázati tényezőine,k
csökkenése. Nemzeti környezet-egyészségügyi akcióprogram 338

Felhasznált és ajánlott irodalmak jegyzéke 346
Fogalomjegyzék 356
Ábrák jegyzéke 368
Táblázat-jegyzék. 369


Szilasi Anna

Szilasi Anna  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 440 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...