Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

KÖRÜLNÉZ. MEGKÖSZÖNI. - ÜKH 2006

KÖRÜLNÉZ. MEGKÖSZÖNI. - ÜKH 2006 - Vasadi Péter - Régikönyvek
(0 vélemény)

Vasadi Péter prózája, kisebb és nagyobb esszéi jelentős népszerűségre tettek szert a folyóiratokban. Ennek oka az, hogy mint e kötet alcíme is jelzi, a mai ember, a mai hívő, jelen világunk nehézségeire mutat rá, ezeket olvasmányosan, eleven stílusban írja le, s mintha gyógyítani akarna s tudna, a remény felé fordul és fordít. Következtetése körültekintő, de határozott: sem az egyes személy, sem a világ nem mondhat le a szeretetről, a hitről, a bizalomról. Rövid, néhány szavas megjegyzései meghökkentőek, és mint homályban a fölvillanó lámpafény, váratlan világosságot teremtenek. Írásai egyszerűek, s mivel a szerző becsüli az embert, érti is, ismeri bajait, szenvedéseit, de örömeit is. Nem kerüli sem a köz-, sem a magánélet problémáit, s önmagunk mélyebb, alázatos megismerésére biztat. Külön értéke a kötetnek, hogy nyelvének érett szépségével mindenkihez akar szólni, akinek fontos az élet, a hit, a megértés, a szemlélődés, a lelki élet, vagyis az ember megmaradásának alapjai.

Kiadó:
Szent István Társulat
Kiadás éve:
2006
ISBN:
9633617855
Terjedelem:
218 oldal
Kategória:

Vasadi Péter

1926 -
Vasadi Péter (Újpest, 1926. június 1.–) a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és József Attila-díj magyar költő, író, esszéíró, irodalomkritikus, műfordító.

Vasadi Péter  további könyvei

Fahíd - Vasadi Péter - Régikönyvek
20%
Kiadás éve: 1990
3 000 Ft 2 400 Ft (20%)
Antikvár könyv
Az ember reménye - Vasadi Péter - Régikönyvek
20%
1 200 Ft 960 Ft (20%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...