Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Különleges ételek

Különleges ételek - Jámbor Zsóka, Verő Juli - Régikönyvek
Különleges ételek - Régikönyvek Különleges ételek - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az ​utóbbi években nagy példányszámban megjelenő szakácskönyvek sokasága igazolja – divattá vált az „ételművészet”. Igaz, sokan hobbiból, gyűjtőként szaporítják könyvespolcukon a mai konyha „irodalmát”. Rohanó életünkben sokszor nincs is idő megvalósítani a szakácskönyvek által kínált ötlethalmazt. Mégis egyre többekben támad fel a vágy kipróbálni egy-egy új ízt, változtatni a hagyományos módszereken. Vannak, akik csak ritkán, mások szinte minden hétvégén valami eddig ismeretlen étellel lepik meg közvetlen környezetüket. Sőt, néhol már társasági játékká is vált a főzés. Íratlan szabály, hogy az éppen soron következő vendéglátó csakis a körben még sosem próbált harapnivalót tálalhat az asztalra. A divat természetesen – szerencsére – megváltoztatja étkezési szokásainkat is. Ma már nem jellemezhető a magyar konyha egyértelműen a zsíros, csak paprikával fűszerezett ételféleségekkel. Igaz, nem fogyasztunk még annyiféle salátát, mint az tehetnénk a hazai kínálatból is, idegenkedünk a gyümölcsök, a tejféleségek könnyítő hatásától is. Úgy érezzük, az alkohol csakis a vendégváró ételek ízesítője lehet. Pedig, mint akár a francia, olasz, spanyol stb. konyha igazolja, néhány deci olcsó fehér- vagy vörösbor számtalan húsétel „elengedhetetlen” velejárója. Könyvünkben több mint 500 olyan receptet gyűjtöttünk össze – hazai és főként külföldi példákból, utazásaink során külföldi barátainktól, ismerőseinktől kapott ötletekből –, amelyek valamiben eltérnek a megszokottól. A húsféleségeknél különválasztottuk az alkohollal, a gyümölccsel ízesített készítményeket; mint ahogy különböző csoportot alkotnak a gyümölcsökből vagy gyümölcsökkel készült desszertek is.

Illusztrátorok:
Szlifka Anna
Borító tervezők:
Szlifka Anna
Kiadó:
Népszava Lap- és Könyvkiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9633224101
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
372 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
Előételek, szendvicsek, pástétomok 7
Levesek 31
Gyümölccsel ízesített húsok 55
Alkohollal ízesített húsok 77
Egyéb ízesítésű húsok 131
Érdekes halételek 161
Ételek maradékokból 181
Egytálételek, húspótlók, köretek 205
Tejes, tejfölös, joghurtos, sajtos ételek 247
Mártások 281
Saláták 291
Desszertek gyümölccsel 327
Egyéb édességek, desszertek 355
Tárgymutató 373

Jámbor Zsóka

Jámbor Zsóka  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...