Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kuriózumok a magyar művelődés történetéből Tudósnaptár

Kuriózumok a magyar művelődés történetéből - Gazda István - Régikönyvek
(1 vélemény)

E kötetben egy esztendőre elegendő magyar történelmi olvasmányt, művelődéstörténeti adatsorokat, hasznos tudnivalókat talál az olvasó. Általában olyan dolgokat, amelyekkel kevesen foglalkoznak, de sokakat érdekel. A kötet szerzője nem állítja, hogy valamennyi leírás saját kutatási eredménye - hiszen 365 új búvárláshoz több élet sem lenne elég -, igyekezett viszont a legjobb szakemberek leginkább elfeledett kutatásait előásni és előtárni, s igyekezett a vitatható írásművek közül a legmegbízhatóbbak mellett hitet tenni. A művelődéstörténet sokoldalúsága e mű lapjairól is kitűnik, hiszen szó esik itt egyháztörténetről, iskolatörténetről és oktatástörténetről, éppúgy, mint a természettudományokról, az orvoslásról, a technika történetéről, az intézmény- és hivataltörténetről, no meg a kapcsolattörténetről, a családtörténetről, a címertanról, éremtanról, kronológiáról és a történelem több segédtudományáról. A nyomdászattörténet, gazdaságtörténet is része ennek a művelődéstörténet-írásnak. E kötet a széles alapokon nyugvó kultúrhistóriához kíván tehát adalékokkal szolgálni, kiemelvén a magyarság gondolkodástörténetéből néhány száz olyan momentumot, amely akár pozitív, akár negatív volta miatt - figyelmeztető példákként - megőrzésre méltó.

Borító tervezők:
Kovács József
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1990
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630934574
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
412
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.80kg
Kategória:

Gazda István

1948 -
Gazda István (Budapest, 1948. december 2. –) tudománytörténész, a történelemtudomány kandidátusa, a Magyar Tudománytörténeti Intézet igazgatója. Közismert ismeretterjesztő tevékenységéről is, főként rádió- és tévéműsorok révén.

Gazda István  további könyvei

43%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft 1 432 Ft
43%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 630 Ft
53%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 756 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1990Kossuth Könyvkiadó) 2022. 03. 21. 7:17

    Minden napra /365/ egy rövid kis esszé, a magyar művelődés történetéből; felöleli a teljes magyar történelmet,tudományt, művészeteket, technikát, stb. Aki szeret új ismeretekre szert tenni, az feltétlen olvassa el.