Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kutyaszorító Önéletrajz és beszélgetések önmagammal

Kutyaszorító - Duray Miklós - Régikönyvek
Kutyaszorító - Régikönyvek Kutyaszorító - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ezt a könyvet nem szépíró írta, nem is gyakorlott tollforgató. maga az elviselhetetlen sors íratta egy csehszlovákiában született s máig ott élő, fiatal magyar értelmiségivel: Duray Miklóssal... Egyetlen mondata se csapódik fel a magasságba. Mintha Duray számára a természet se létezne, felhők se, lányok se, az Alacsony Tátra zöld estéi se... A mentum: a kisebbségi ember nemcsak a társadalom, hanem a létezés kitaszítottja is... Duray Miklós abban az évben született, magyar kisebbségi sorsba, amikor a háború végeztével a szlovákiai magyarok megszámoltatása elkezdődött. Kisebb nagyobb hullámzásokkal ez az elszámoltatás azóta is folytatódik... Durayt e könyve miatt is vádemelésel fenyegetik. Könyvét, természetesen, csak a titkosrendőrség olvashatta, nem az olvasók. Szorongatott helyzetében egyedüli védelme a nyilvánosság volna. Vagyis, ha önéletírása odahaza jelennék meg magyarul és szlovákul. Sajnos, ez még reménynek is reménytelen. Könyvének amerikai megjelentetése tehát kényszer. A kényszerrel együtt azonban mégiscsak olyan nyilvánosság, amely nem a politikai botrány, nem az anarchia, s nem a terrorizmus eszközeit választja, hanem a megegyezést kereső ember egyetlen módszerét: a vallomásba ágyazott igazmondást.

Kiadó:
Püski
Kiadás éve:
1983
Kiadás helye:
New York
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
159 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
TARTALOM:

C soóri Sándor bevezetője: Kapaszkodás a
megmaradásért 7

Beszélgetés a szándékról 21

Életem 12.250 napjáról 25

"Objekt: geológ" 135

Duray Miklós

1945 -
Duray Miklós (Losonc, 1945. július 18. –) szlovákiai magyar politikus, író és egyetemi tanár. Eredeti foglalkozása szerint geológus.

Duray Miklós  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
960 Ft 576 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft 2 400 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...