Legyezőhorgászat

Nem kérdés, hogy jelenleg Magyarországon a műlegyező horgászatot alig néhány száz ember műveli. Semmi sem indokolja azonban, hogy ez így legyen. Szinte minden hazai halfaj jól fogható legyezve, illetve ma már a külföldi vizek sem elérhetetlenek. Sajnos még mindig sokakban él az a tévhit, hogy ezzel a módszerrel csak a pisztrángfélékre tudunk eredményesen horgászni. Ez körülbelül akkora tévedés, mint ha azt gondolnánk, hogy az autót kurblival kell indítani és a csak kesztyűben, motorosszemüveggel lehet vezetni. Bármilyen látványos és vonzó ez a módszer, eddig az érdeklődők nehezen tudták megszerezni azt a tudásanyagot, aminek a segítségével úgy tudják elkezdeni a legyezést, hogy ne kelljen újra és újra zsákutcákba futni, a mások által elkövetett hibákat megismételni. Ez a könyv reményeim szerint segít abban, hogy az olvasó ki tudja választani az igényeinek megfelelő felszerelést, megtanulja a legyeződobást és eredményes legyen a halfogásban is.
- Kiadó:
- Armadillo Kreatív Ügynökség
- Kiadás éve:
- 2009
- Nyomda:
- Keskeny Nyomda
- ISBN:
- 9789630683722
- Kötés típusa:
- kemény papír
- Terjedelem:
- 403
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
- Kategória:
L Miért éppen a legyezés? 13
IL FrIszerelés 19
1. Legyezőbot 20
2. Orsó 32
3. Legyezőzsinór 45
4. Backing 65
5. Előke 67
6. Kiegészítők 74
7. Mire lesz szükségünk? 83
ML A dobás 87
I. Fej feletti dobás, alapdobás 91
2. Tailing loop 104
3. Orsódobás 106
4. Switch, dinamikus orsódobás 110
5. Prezentációs dobások 112
IV Csomók 121
V Sebes pisztráng szivárványos pisztráng, és pénzes pér 145
1. Tartózkodási helyek és viselkedés 147
2. Pisztrángtáplálékok 159
3. Szárazlegyezés 184
4. Nimfázás 197
5. Streamerezés 213
6. Nedves legyek 217
VI Domolykó 221
VII_ Csuka 239
WIL Süllő 285
DC Balin 305
X Dunai galóca 323
XI Feketesügér 343
XII. Kétkezes botok, spey dobások 363
XIII Néhány gondolata halakkal való bánásmódról és a catchárelease-ről 397
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...