Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Magyar szentek élete

Magyar szentek élete - Nemere István - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ismerjük-e a katolikus egyház szentjeinek életét? Akik eddig csak rövid életrajzokat olvastak róluk, bizony nem sokat tudhatnak. A szerző ezúttal nagyon részletesen írta meg a tizenhárom magyar szent, és boldog Apor Vilmos történetét. Megvilágítja a történelmi hátteret és olykor meglepő párhuzamokra lel a régi és mai világ között. Királyok és királylányok, szerzetesek és papok nagyon színes életútja elevenedik meg előttünk. Olyan emberek voltak, akik az önfeláldozást minden másnál fontosabbnak tartották. Akik a nélkülözőkön, a számkivetetteken segítettek, életüket adták meggyőződésükért, akik számára az „én" mindig és minden körülmények között háttérbe szorult a „mi" mögött. Ha kell, nevezzük őket „szenteknek" - így a szerző a lényeg az, hogy sok szempontból másoknak is példaképül szolgálhatnak. Talán még ma is.

Kiadó:
Anno Kiadó
Kiadás éve:
2009
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
ISBN:
9789633756454
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
197
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Előszó: Ki a szent? 5
Az első: István király 11
A második: Imre herceg 26
A harmadik: Gellért püspök 36
A negyedik: László király 51
Az ötödik és hatodik: András és Benedek 68
A hetedik: Erzsébet, a királylány 80
A nyolcadik: Margit, az apáca 105
A kilencedik: Kinga, a királyné 129
A tizedik: Hedvig, a szerelmes királylány 142
A tizenegyedik, a tizenkettedik és a tizenharmadik: a kassai papok 157
A majdani szent: Apor Vilmos 189
Irodalomjegyzék 198

Nemere István

1944 -
Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Nemere István  további könyvei

Hűségpont:
 
akár 10%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...