Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Mitológiai ábécé

Mitológiai ábécé - Hahn István - Régikönyvek
Mitológiai ábécé - Régikönyvek Mitológiai ábécé - Régikönyvek Mitológiai ábécé - Régikönyvek Mitológiai ábécé - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kezdetben mindenütt víz volt. A teremtő istenek földet kiáltottak, és megjelent a föld. Az istenek beültették fákkal, kijelölték a folyók helyét, és állatokkal népesítették be. Így képzelték az amerikai maják a világ teremtését... Kezdetben In és Jo, a férfiúi és a női őselv együtt feküdt a kaotikus tojásban, amely azután kettévált: így keletkezett az ég és a föld. Az első isten Kuni-Toko-Tacsi volt; több isteni nemzedék született tőle. Az utolsó isteni pár, Izanagi és Izanami az ég lebegő hídjáról lehajította és megforgatta az Ég Ékszerdárdáját, és létrehozta az óceánt. Egy csepp lehullott a dárdáról, és sziget lett belőle. Így beszéli el a japán mítosz a világ kezdetét... "Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett. És mondá Isten: Legyen világosság: és lőn világosság." Így kezdi a világ teremtésének elbeszélését a Biblia. Különös világ tárul elénk a mítoszokból, az istenek, héroszok, Zeusz, Venus, Gilgames, Noé, Brahma, Ozirisz, Wotan, Mithrasz, Baál, Marduk, valkürök, gigászok, titánok, nimfák, múzsák, párkák világa. E nevek, történetek számtalanszor fordulnak elő az irodalmi művekben, a festményeken, szobrokon. A mitikus elbeszélések és istenek, a népek ősi hiedelmei nem tűntek el, tovább élnek a népek tudatában, művészetében. Ám a mítoszok világa valóságos őserdő, nehéz benne eligazodni. Ez a kis kötet iránytűt kíván adni az ősi hiedelemvilághoz, rövid, világos összefoglalást az egyes népek isteneiről, hitregéiről.

Borító tervezők:
Nagy Béla
Kiadó:
Gondolat Kiadó
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
4. kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632814649
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
438 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
AFRIKA
(Katona Imre—Ecsedy Csaba)

AMERIKA
AZ ÉSZAK-AMERIKAI INDIÁNOK
ÉS ESZKIMOK

(Dömötör Tekla)

KÖZÉP- ÉS DÉL-AMERIKA INDIÁN NÉPEI(Sárkány Mihály)
I(Sárkány Mihály)

EGYIPTOM
(Wessekky Vilmos)

ELŐ-ÁZSIA
(Komoróc:zy Gka)

A FINNUGOR NÉPEK
(i/J.Kodolányi János)


A GERMÁNOK

Hahn István

1913 - 1984
Hahn István (Budapest, 1913. március 28. – Budapest, 1984. július 26.) ókortörténész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja (1982).

Hahn István  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 600 Ft
40%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 080 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...