Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Műalkotások elemzése a gimnázium I-III. osztálya számára

Műalkotások elemzése - Beke László - Régikönyvek
(1 vélemény)

Előszó részlet: A szerzőnek – saját tapasztalataira és számos nagy művész, tudós vagy pedagógus meggyőződésére támaszkodva – az a véleménye, hogy a művészet különös tulajdonságai miatt „nem megtanítható”. Rengeteg ismeret és készség átadható és elsajátítható ugyan a művészettel kapcsolatban, elméletben és gyakorlatban egyaránt – csupa olyasmi, „amit minden művelt emberneknek illik tudnia” –, de éppen a legfontosabbhoz, ahhoz a bizonyos „kimondhatatlanhoz”, amelynek megragadására minden művész és minden műértő törekszik, kizárólag személyes utak vezetnek. Ahány ember, annyiféle. Emiatt mondhatjuk: könyvünk ugyan sok olyan ismeretet tartalmaz, amit meg lehet tanulni és számon is lehet kérni, mégsem ez a lényeg. És megfordítva: az a célunk, hogy mindenkit a lényeg megismerése felé segítsünk, noha a végeredményt nem mindig tartjuk számonkérhetőnek.

Kiadó:
Nemzeti Tankönyvkiadó
Kiadás éve:
1995
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Kilencedik
Nyomda:
Egyetemi Nyomda, Budapest
ISBN:
9631863530
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
435 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.90kg
Kategória:

Beke László

1944 -
Beke László (Szombathely, 1944. május 23. –) Munkácsy Mihály-díjas (1989) magyar művészettörténész, egyetemi tanár.

Beke László  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft 3 200 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
9 000 Ft 7 200 Ft
50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1994Nemzeti Tankönyvkiadó) 2019. 05. 09. 14:22

    Beke László az egyik legkitűnőbb magyar művészettörténészünk. Ezt nem valamiféle üres rangsorolás, hanem a nagyszerű írásai mondatják velem. Kár, hogy a vizuális kultúrát a legtöbb iskolában csupán valamiféle készségtantárgyként (le)kezelik manapság, és hogy a művészettörténeti ismereteket csak elvétve tanítják jól. Beke László könyvének erőssége hogy élményszerűen elemezgeti a műalkotásokat, a középiskolások számára jól érthetően és mégsem csak középiskolás fokon.