Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Négy évszak ételei - Nyár Az Aranyságrkány vendéglőben

Négy évszak ételei - Nyár - Liscsinszky Béla - Régikönyvek
(0 vélemény)

Köszöntöm a korszerű táplálkozás élenjáró harcosainak egyre bővülő táborát. Temérdek feladat vár rájuk kétségtelenül helytelen étkezési szokásaink megváltoztatásában. Jómagam a nagy ügy szolgálatába ezúttal a nyári évadnak megfelelő ételek leírásával és azok fényképeivel szegődöm. Az évszaknak megfelelően egyre bővülő piaci választék már önmagában is változatos étrend összeállítására késztet. Nem kívánom persze közreadni az egyes zöldségfélékből elkészíthető ételek valamennyi változatát, mert meggyőződésem, hogy a háziasszonyolvasó saját ötleteivel kiegészíti azt. Néhány zöldségféle, így pl. a padlizsán, a patisszon, a zucchini, még mindig nem örvend túlságosan nagy népszerűségnek. Éppen ezért szerepelnek ezek több ételben is. Ezzel kapcsolatban megjegyzem: csak friss, kemény padlizsánt vegyünk, a puha, szivacsos tapintású keserű, magjai is feketék. A zucchinit nem szükséges az alapos mosás után hámozni, teljesebb ízhatást nyújt és szebb is hámozatlanul. Mindhárom zöldségféle gazdag tápanyagforrás, kitűnően ízesíthető, fűszerezhető, de teljes ízhatásukat az élő, frissen szedett fűszerektől kapják. A zöldpaprika népszerűségével már koránt sincs annyi gond. A 8-10 fajta között, amit szinte egyidőben vásárolhatunk meg, az egyetlen alapvető különbség, hogy erős vagy édes. A receptek leírásánál igyekeztem biztosítani az egyéni ízlés szabadságát. Tehát az olvasónak kell eldöntenie, hogy melyikből kívánja elkészíteni a kiválasztott ételt. Az újabb és újabb ételek elkészítése, ill. az új ízek okozta sikerélmény remélhetőleg feledteti majd a konyhában töltött időt is. A zöldségek mennyisége tisztítás után értendő. A receptek 4 személyre szólnak.

Illusztrátorok:
Liscsinszky Béla
Borító tervezők:
Kemény Zoltán
Kiadó:
Corvina Kiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kner Nyomda
ISBN:
9631319164
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
103 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.45kg
Kategória:

Liscsinszky Béla

Liscsinszky Béla  további könyvei

Foods for All Seasons - Spring - Liscsinszky Béla - Régikönyvek
50%
1 500 Ft 750 Ft (50%)
Antikvár könyv
Étlap 92/1 - Liscsinszky Béla - Régikönyvek
20%
Kiadás éve: 1992
600 Ft 480 Ft (20%)
Antikvár könyv
Négy évszak ételei - Tél - Liscsinszky Béla - Régikönyvek
10%
1 200 Ft 1 080 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...