Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Nóra

Nóra - Henrik Ibsen - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: "Kényelmesen és ízlésesen, de nem túl költségesen berendezett szoba. Egy ajtó a háttér jobb felén az előszobába, egy másik balra, Helmer dolgozószobájába vezet. A kettő között zongora. Baloldalt, a fal közepén, ajtó, előrébb ablak. Az ablak közelében kerek asztal, mellette karosszékek meg egy kisebb dívány. Jobboldalt, kicsit hátrább, ajtó, s ugyanannál a falnál az előtér felé fajanszkályha, néhány karosszék, elöl hintaszék. A kályha és az oldalajtó közt kis asztal, a falon rézmetszetek. Egy állványon porcelánnemű s apró iparművészet tárgyak. Egy kis könyvszekrényben díszkötésű könyvek. A padlón szőnyeg, a kályhában tűz. Téli nap. Az előszobából csöngetés; kevéssel utóbb hallani, amint ajtót nyitnak. Nóra jókedvűen dúdolva jön be a szobába. Kabát van rajta, egész csomó pakkot hoz, s ezeket a jobb oldali asztalra rakosgatja. Az előszobába vivő ajtót nyitva hagyja maga mögött, kinn egy hordárt látni, aki egy karácsonyfát és kosarat hoz, s átadja az ajtót nyitó szobalánynak. Nóra: Dugja el jól a karácsonyfát , Helén. A gyerekek meg ne lássák, csak este, amikor feldíszítettük. (A hordárhoz, erszényét kivéve) Mennyi is?... Hordár: Ötven őre. Nóra: Itt van egy korona. Nem, csak tartsa meg az egészet. (A hordár megköszöni, elmegy. Nóra becsukja az ajtót, s mialatt a kabátját leveszi, még mindig jókedvűen kuncog. Egy zacskót húz ki a zsebéből, néhány mandulás csókot megeszik, aztán óvatosan odamegy az ura ajtajához, hallgatózik). Igen, itthon van. (Megint dúdol, közben a jobb oldali asztalhoz megy.)"

Sorozatcím:
Diákkönyvtár
Fordítók:
Németh László
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
Nyomtatott példányszám:
30.000 darab
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
92 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.50cm
Kategória:

Henrik Ibsen

1828 - 1906
Henrik Johan Ibsen (Skien, 1828. március 20. – Kristiania, 1906. május 23.) norvég drámaíró, színházi rendező, költő. Gyakran utalnak rá a „modern dráma” atyjaként és mint a modernizmus egyik színházi megalapozójaként.

Henrik Ibsen  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
10 000 Ft 8 000 Ft
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1958
Antikvár könyv
800 Ft 480 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 600 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...