Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Numerológia és Tarot lexikon

Numerológia és Tarot lexikon - Haager, Dagmar - Régikönyvek
(1 vélemény)

A számokról szóló, manapság numerológiának (a latin "numerus" számból) nevezett ezoterikus tan a számok szimbolikus értékével foglalkozik. Minden szám rendelkezik meghatározott számszerű vagy aritmetikus értékkel, amit szóban kifejezve számneveknek, grafikusan megjelölve számjegyeknek nevezik. Más kultúrákban, például a keleti népek esetében a számjegyeket, mint az ábécé betűit használják. De származzanak bár a számnevek és a számjegyek bármelyik kultúrától is, azok számértéke mindig megegyezik. Minden időszakban számos példát találunk arra, hogy a számszimbólumok speciális jelentőségükkel előfordulnak az ember szürke hétköznapjaiban is. A jelképek meghatározott értelmet, gondolatot vagy jelentést képviselnek, melyet egyébként képe formában csak nagyon nehezen lehet kifejezni. A számok rejtett jelentésébe vetett hit a távoli múltba nyúlik vissza. A primitív fejlődési szinten élő emberek csak számolni tudtak és a számokat mindennapos problémáik elrendezésére használták. Az ember először a kulturális fejlődés fokán tulajdonított nagyobb jelentőséget a számoknak. Mezopotámia és Egyiptom lakói összefüggést vétek felfedezni közöttük és a természet törvényszerűségei között. Például a babiloniaknál a 30-as az Isten neve is volt, mivel vélekedésük szerint a Hold járása éppen 30 napig tartott. Hasonló elképzeléseket találunk a Bibliában is. A zsidók úgy hitték, hogy Isten a számok alapján teremtette meg a világot. Az Ószövetségben ez áll (Bölcsességek Könyve 11, 20): "De te mindent mértékletességgel, számokkal és mérlegeléssel rendeztél el." Görögországban Pythagoras régi orientalista számmisztikáját tudományos szintre emelték. A következő nézetet vallották: A szám a dolgok lényege. Minden, amitérdemes tudni a numerológia elméletéről és gyakorlatáról, valamint a tarot kapcsolatáról - az ebben a lexikonban megtalálható.

Fordítók:
Dr. Kássa László
Kiadó:
HERMIT KÖNYVKIADÓ BT.
Kiadás éve:
2010
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
250
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:
Előszó 5
Az alapok 7
Bevezető 7
A numerológia rövid története 7
Hogyan bánjunk a számokkal a numerológiában 13
A betűk számokká történő transzformációja 17
A számok jelentősége életünkben 25
Születési dátum 25
Miről tanőskodik a jövő születésének dátuma 27
Nevek 35
A születés helye és kijelölt helye 46
A születés számának és a teljes név számának összege (Hatalom száma, életcél száma, külső világ száma) 47
Az ember csakrái 48
Álmok és számok 51
Numerogramma 59
A számok tűrőképessége 60
Névváltozások 66
A legjelentősebb számértékek áttekintése 68
Az egyes állatövi jegyek szerencseszámai 68
Fémek és drágakövek 70
Tónusok 72
Betegségek 73
Számok lexikona 0-tól 1000-ig és a tarot 75
Nevek és fogalmak lexikona 169
Abrakadabra 169-250

Haager, Dagmar

Haager, Dagmar  további könyvei

akár 60%
Hűségpont:
 
akár 60%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
8 000 Ft 4 000 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018. 11. 05. 9:27

    Lebilincselő olvasmány. Történelmi, filozófiai és matematikai háttérrel együtt ismerteti meg az érdeklődőt a számok és asztrológia összefüggéseivel.