Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Odüsszeusz szerelmei (Devecseri Gáborné Huszár Klára ajándékozási soraival)

Odüsszeusz szerelmei (Devecseri Gáborné Huszár Klára ajándékozási soraival) - Devecseri Gábor - Régikönyvek
(0 vélemény)

Devecseri ​Gábor életműsorozatának második kötete a költő zenés és prózai szípadokról, a rádióból és a televízióból ismert és a hagyatékából előkerült, ismeretlen verses drámáit, mitológiai játékait, operaszövegeit gyűjtötte össze. Mondanivalóban, műfajban, hangvételben gazdag és meglepően sokrétű könyv született így: az Anselmus diák sejtelmes romantikája, gyengéd lírája gyermekkorunk varázslatos mesevilágába röpít el, a Karinthy Frigyes tréfája nyomán írt A bűvös szék elegáns könnyedségével, csípős humorával kelti fel figyelmünket, a Thamos a mozarti zene mély humánumát, fénylő derűjét és emelkedett harmóniáját sugározza. Devecseri hol a commedia dell'arte harsogó, önfeledt játékosságával szól hozzánk, mint az Ál-állatkereskedő-ben, hogy filozófikus elmélyültséggel és komolysággal, mint a töredékeiben fennmaradt Don Juan-drámában. Az ars poeticát közvetítő, legátfogóbb mű: az Odüsszeusz szerelmei pedig valamennyi színt és formát magába olvasztja, hiszen a költőt nemcsak a görög lírában, de saját életében és művészetében is „az emberi teljességre való törekvés, s e teljesség arányos és plasztikus kifejezése” izgatta.

Illusztrátorok:
Kass János
Kiadó:
Magvető Kiadó
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kner Nyomda
ISBN:
9631409481
Kötés típusa:
bársony nylon borítóban
Terjedelem:
184
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Devecseri Gábor

1917 - 1971
Devecseri Gábor (Budapest, 1917. február 27. – Budapest, 1971. július 31.) magyar költő, író, műfordító, klasszika-filológus. Az európai ókor klasszikusainak legnagyobb részét, az Iliaszt és az Odüsszeiát is beleértve, Devecseri Gábor korszerű és élvezetes fordításában ismerheti meg a mai magyar olvasó.

Devecseri Gábor  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 800 Ft
akár 40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...