Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Övön aluli ütés

Övön aluli ütés - Winter,Antonín - Régikönyvek
(1 vélemény)

Fölkapaszkodtam a háromemeletnyi kőlépcsőn, és megmásztam a padlásra vívő fagrádicsot is. Josef manzárdja a padlásajtó mellett nyílt. Bekopogtattam. Semmi. - Pepík! - rikkantottam el magam. Ismét semmi. Miféle móka ez? - nyomtam le a kilincset. Az ajtó nyitva volt. Odabent félhomály. A Petrínre néző ablakon éjszakai sötétség lopakodott be. Ismertem a szobát. Amikor Josef regényét, A repedt tükör-t írta, gyakran vitatkoztunk itt. Tudtam hát, hol a villanykapcsoló. Felkattintottam. Josef az ablak mellett ült, az íróasztalnál. Feje az írógép billentyűin pihent. Bal karja élettelenül csüngött le. Alatta sötét tócsa csillogott. Hülyéskedik, gondoltam. Dühös, hogy késtem, és megjátssza nekem itt a holtat. De Josef nem mozdult. A csöndben egy lehulló csepp toccsant. - Ne marháskodj, Pepík! - ragadtam meg a haját, és az arcába néztem. Az ilyesmit képtelenség leírni. Egy rád meredő, immár világtalan porcelánszem, egy hangos cuppanással elnyíló száj, amelyből vér csorog ki. Ez minden - de éppen elég. Az iszonyattól és a rémülettől remegve, visszaengedtem a fejét a billentyűkre.

Sorozatcím:
Célgömb
Fordítók:
Körtvélyessy Klára
Kiadó:
Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9633263972
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
386 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.25kg
Kategória:

Winter,Antonín

Winter,Antonín  további könyvei

akár 50%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft
akár 50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 02. 12. 13:12

    Ebben a krimiben egy krimiírót ölnek meg, és egy egész kis csapat ered a gyilkos nyomába… ám semmi sem az, aminek látszik. A főhősöket állandóan akadályozza minden: a körülmények, a saját feletteseik stb. Érdekes még, hogy az egyik kulcsmotívum az áldozat új, még befejezetlen regénye, amelynek tartalma kísértetiesen emlékeztet a valóságra, és ezért egyfajta könyv a könyvben módszerrel ennek rövidített változatát az olvasó is megkapja. A vége pedig teljesen őrült, de valahogy mégis logikus. Furcsa, bizarr, de szerethető művet kaptunk tehát.