Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Paragranum Az igaz gyógyítás oszlopai

Paragranum - Paracelsus - Régikönyvek
(1 vélemény)

Paracelsus művei közül kevés mutatja be őt olyan közvetlenséggel és mélységig, mint a Paragranum-könyve" – írja a nagy Paracelsus-kutató, Karl Sudhoff. Élete és eszmei kiforrása csúcsán, harminc-egynéhány évesen vetette papírra Paracelsus tudásának e legvelősebb foglalatát. Paracelsus gyógyításainak már életében legendás híre kelt Európa-szerte, gyógyászati kémiája egész iskolát nyitott, nagymesterüknek tekintették őt a titkos tudományok európai hagyományainak művelői, az alkimisták, szabadkőművesek és teozófusok is. A Paragranum – első önálló műve, amely magyarul megjelenik – jóformán hiánytalan foglalatát nyújtja a paracelsusi tanoknak, annak, amit örökölt, és annak is, amiben továbblépett.

Sorozatcím:
Helikon Stúdió
Fordítók:
Adamik Lajos
Kiadó:
Helikon Kiadó
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
6.000 darab
ISBN:
9632079817
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
129 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.27kg
Kategória:
Előszó Theophrastus Paracelsus doktor
Paragranum-könyvéhez 5
Az orvoslás első alapja, azaz a FILOZÓFIA 23
Az orvoslás második alapja, azaz az ASZTRONÓMIA 45
Az orvoslás harmadik alapja, azaz az ALKÍMIA 67
Az orvoslás negyedik alapja, azaz a JELLEM 89
JEGYZETEK (Adamik Lajos) 109
UTÓSZÓ (Adamik Lajos) 123
KÉPJEGYZÉK 127

Paracelsus

1493 -
Paracelsus (Einsiedeln, Svájc, 1493. november 11. vagy december 17. – Salzburg, Ausztria, 1541. szeptember 24.) orvos, csillagjós, ezoterikus bölcselő, természettudós, alkimista és vezető okkultista. Született mint Theophrast von Hohenheim (teljes nevén Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheim), a Paracelsus nevet csak később, Celsus római orvos nyomán vette fel, jelentése „Celsus felett álló”.

Paracelsus  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
akár 40%
Hűségpont:
 
akár 40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 02. 07. 15:53

    Jó stílusban megírt, szórakoztatónak is felfogható, de mellé komoly tartalmú könyv. Paracelsus gyógyításról vallott nézetein keresztül bepillantást kapunk egy maitól igen sokban eltérő világba és világképbe. Jó bevezető a szerző által írt terjedelmes munkák tanulmányozásához, stílusának megszokásához és jobb megértéséhez.