Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Piramisok titkai Kínai, mezopotámiai, indián és egyiptomi piramisok

Piramisok titkai - Nemere István - Régikönyvek
Piramisok titkai - Régikönyvek Piramisok titkai - Régikönyvek
(1 vélemény)

Nyugodtan állíthatom: ilyen könyvet még nem írtak erről a témáról. Bár gyanítható, hogy az utolsó kétszáz évben legalább egy közepes könyvtárat megtöltő mű született a piramisokról, ezekről a csodálatos építményekről - de így még senki sem foglalta össze mindazt, ami e kérdéskör mögött sejthető. Aminek egy része bizonyosan létezik, más része pedig biztosan csak fantázia. Akik eddig kitaláltak valamit a piramisokkal kapcsolatban, azok arról könyvet írtak. Hol azt ötölték ki, hogyan építették az egyiptomi piramisokat, hol azt, miért épültek, hol meg azt, hogy milyen egyéb célokat szolgálták. Egyesek a méretekbe és számokba menekültek és arról írtak, mások a helyüket firtatták - miért éppen ott állnak, ahol állnak? És mióta? És hogyan? Van-e összefüggés három világrész piramisai között? Ehhez hasonló kérdések ugyan itt is elhangzanak majd, de nem ez a lényeges. Ebben a könyvemben olyan elméletekről, elgondolásokról, tudományos kísérletekről írok, amelyeket sokan mások találtak ki, végeztek el. Leírom őket egy kötetben, hogy együtt legyenek és ezáltal még érthetetlenebbé tegyék számunkra azt a rejtélyt, a titkoknak oly bő tárházát, amilyent eddig csak ezek az építmények produkáltak világunkban.

Kiadó:
Anno Kiadó
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Megapress 2000 Kft.
ISBN:
9633754038
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
199 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
Előszó 5
1. Méretek és miértek 7
2. Mikor? (Az idők titkai) 19
3. Miért? (A cél titkai) 49
4. Hogyan? (Az építés titkai) 91
5. Nem csak Egyiptomban 160
6. További rejtélyek 169
7. Kutatók kálváriája 182

Nemere István

1944 -
Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Nemere István  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • 2020.10.28. 20:19

  11.o.: "Amit írunk itt és majd e könyv más helyein - az kétfelé
  ágazik. A következő sorok akkor igazán fontosak és döbbenetesek,
  ha a piramisok mindössze 4-5 ezer évvel ezelőtt készültek
  és ezek az ókori emberek emelték őket. Mert lehetséges
  egy másik változat is, amiről majd szó lesz e lapokon - hogy
  a Nílus mentén és egyáltalán egész Egyiptomban látható piramisokat
  nem az ókorban, nem párezer esztendővel ezelőtt
  építették. Hanem sokkal régebben és mások.
  Most maradjunk az első változatnál...