Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Pókhálófüggvények

Pókhálófüggvények - Marsall László - Régikönyvek
(0 vélemény)

A ​József Attila-díjas Marsall László nem tartozik a divatos, a sűrűn jelentkező szerzők közé, jóllehet korosztálya, a mai hatvan-valahány évesek egyik jelentős, megkerülhetetlen költője; oda kell figyelnünk munkájára. Mostani összeállítása az elmúlt hét-nyolc év során írt verseit gyűjti egybe. Összegzés, önvizsgálat és számvetés jellemzi ezt a könyvet, szembenézés az öregedés szaporodó gondjaival, a válságos ezredvég démonaival, s ugyanakkor azonban továbblépést is jelez. Remek adottságaira, szárnyaló képzeletére, könnyed verselési készségére, kitűnő nyelv-, ritmus- és stílusérzékére támaszkodva, valamint korábbi sikeres próbálkozásaiból bátorítást nyerve Marsall László merészen kísérletezik tovább. Kísérletezik a nyelvvel, a nyelvhasználat mikéntjével a hangvétellel, a megformálás milyenségével és mélységével, a tematikai változatossággal. Az elmúlás, a személyes kiszolgáltatottság, a külvilág fenyegetései ellen démonikus, csibészes akasztófahumorral védekezik, rögtönözve menekül előlük, közben kajánul fintorog és gúnyolódik, szilaj hevülettel illetlenkedik és acsarog, értékrendet próbál teremteni, hogy erőt vegyen az ellenséges erőkön. A közvetlen, legszemélyesebb témákkal kezdi, majd szinte látszólagos nemtörődömséggel, sziporkázó ötletfüzéreket szórva egy lepusztult ezredvégi környezetet, nyelvezetében és történéseiben is becketti világot teremt, azután ebben a közegben fogalmazza meg a teljes emberi létezés iránti igényét, követelményét, amelybe embersége és magyarsága, macskaszeretete és matematikai érdeklődése, valamint társadalmi fonákságainkat kifigurázó, keserű hevülete, kívülállása és közreműködése egyaránt jól megférnek egymás mellett.

Kiadó:
Nap Kiadó
Kiadás éve:
1998
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Váci ÁFÉSZ nyomda
ISBN:
9638116293
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
168
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Marsall László

1933 - 2013
Marsall László (Szeged, 1933. november 3. – Budapest, 2013. június 25.) Kossuth-díjas magyar költő, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja. Költeményei a korszak sajátosan megélt és feldolgozott lenyomatai, a 20. század második felének és a 21. század elejének egyik jelentős magyar költője.

Marsall László  további könyvei

Pókhálófüggvények (dedikált) - Marsall László - Régikönyvek
60%
2 400 Ft 960 Ft (60%)
Antikvár könyv
Negyvenegy öregek - Marsall László - Régikönyvek
20%
800 Ft 640 Ft (20%)
Antikvár könyv
Vízjelek - Marsall László - Régikönyvek
60%
Kiadás éve: 1970
640 Ft 256 Ft (60%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...