Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Bori notesz

Bori notesz - Régikönyvek
Bori notesz - Régikönyvek Bori notesz - Régikönyvek Bori notesz - Régikönyvek Bori notesz - Régikönyvek
(0 vélemény)

1945 elején a "Magyar Központi Híradó" (ez volt a neve akkoriban a Magyar Rádió, Távirati Iroda és Filmiroda vállalatainak) hivatali szobájába borostásan, lelkesen berontott Szalai Sándor, a szociológus. A bori rézbányák foglyai közül érkezett, Bukaresten keresztül. Radnóti Miklósnét kereste s engem. Átölelt bennünket, s hírt hozott Radnóti Miklóstól. Miklós él, a bori bányákban volt munkaszolgálatos, s egy füzetet is hozott nekünk, benne verseket, azt a néhányat, ami megjelent 46-ban a "Tajtékos ég" c. kötetben, köztük olyanokat mint a "Hetedik ecloga", az "Erőltetett menet" s az "A la recherche...". Annyi kétség és félelem után ismét bizakodni kezdtünk: a versek ereje is sugallta, hogy élnie kell Miklósnak, él és visszajön. Egymásnak ellentmondó híreket hallottunk addig, s vártuk őt ismét.

Kiadó:
Magyar Helikon
Kiadás éve:
1978
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9632070542
Kötés típusa:
kemény papírkötés, papírdobozban
Terjedelem:
31+32
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Ortutay Gyula: Radnóti Miklós utolsó versei f

Hetedik ecloga z f
Levél a hitveshez
Gyökér 59
A la recherche. . . 21
Nyolcadik ecloga 23
Razglednica 26
Erőltetett menet 27
Razglednica (z) 28
Razglednica ( 3) 29
Razglednica (4) 30

.7-eD.k.'et 3z

Radnóti Miklós

1909 - 1944
Radnóti Miklós (Eredeti neve: Glatter Miklós, névváltozatai: Radnói, Radnóczi, Radnóti) (Budapest, Lipótváros [ma Újlipótváros], 1909. május 5. – Abda, 1944. november 9.) magyar költő, okleveles középiskolai tanár, a modern magyar líra kiemelkedő képviselője. Jellemző rá a tiszta műfajiságra való törekvés, illetve a hagyományos, kipróbált műfajok felelevenítése.

Radnóti Miklós  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...