Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ragyogó Október

Ragyogó Október - Dolmányos István - Régikönyvek
Ragyogó Október - Régikönyvek Ragyogó Október - Régikönyvek Ragyogó Október - Régikönyvek Ragyogó Október - Régikönyvek Ragyogó Október - Régikönyvek Ragyogó Október - Régikönyvek Ragyogó Október - Régikönyvek
(0 vélemény)

„Az ​Októberi Forradalom ellenségei sokszor azt állítják, hogy a petrográdi felkelés "csalfa forradalom”, szűk körű puccs volt, mely nem tükrözte a tömegek hangulatát. A tények ezzel szemben arra mutatnak, hogy a háborútól meggyötört és a bolsevik párt által felvilágosított nép gondolkodásában gyökeret vert az imperialista burzsoázia megdöntésének eszméje. Az Októbert megelőző hetekben mintegy kétmillió munkás sztrájkolt – a februári forradalom előtt 700.000. A felkelés a tömegek jelszavává lett. Októberben a Putyilov-üzem munkásgyűlése határozatban követelte a hatalom átadását…" Dolmányos István könyve az első magyar nyelvű részletes és átfogó munka a Nagy Októberi Szocialista Forradalom történetéről. 1906-tól követi nyomon az eseményeket, a cári Oroszország életének minden területén feltárva a forradalomhoz vezető utakat. Megeleveníti a tömegroham napjait, ismerteti a szovjethatalom első intézkedéseit, az új élet építésének kibontakozását, a forradalom önvédelmi harcát. Óriási történelmi tabló, filmszerűen pergő jelenetsorok, hús-vér szereplők – s a letűnt évek máig ható eseményei a mai olvasó élményévé válnak.

Borító tervezők:
Szántó Tibor
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1979
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
ISBN:
963091414X
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
685 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 18.00cm, Magasság: 25.00cm
Súly:
1.30kg
Kategória:

Dolmányos István

Dolmányos István  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 560 Ft
20%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...