Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Regények Oszlopos Simeon / Tanyasi Dúvad / Viharban / Bolond és szörnyeteg / A gyáva

Regények - Sarkadi Imre - Régikönyvek
Regények - Régikönyvek Regények - Régikönyvek
(0 vélemény)

Sarkadi Imre 1948 és 1961 között írt öt regényét tartalmazza a sorozat e legújabb kötete; annak az írónak öt regényét, aki a felszabadulás után induló prózaíró nemzedékből - korai tragikus halála ellenére - talán a legtöbbet mondott el a nemzedék legbensőbb válságaiból, erkölcsi konfliktusaiból. Miként Bot Sándor, a Viharban hőse, forró merész kamaszkor után e nemzedék rögtön a csalódások és kiábrándultság öregkorába lépett. Oszlopos Simeon, akinek felmondtak a hivatalában, és a szerelme is elhagyta, filozófiát és élettervet épít a csalódottságára, elhatározván, hogy a világ haladásának megfelelően a rossz szolgálatába áll., a rossz forradalmára lesz. A Tanyasi dúvad hősét ösztönei és sértett osztálygőgje ragadják a rossz irányába. A Bolond és szörnyeteg arról szól, hogy valaki szinte mellékesen, a kényelmes és cinikus ember nyugalmával is elkövethet gyilkosságot. A gyáva pedig arra ébreszt rá, hogy annak, aki pénzhez és luxushoz szokott, és fél a munkás, szegényes hétköznapi élettől, még egy szerelem sem tud elég erőt adni az újrakezdéshez, a rosszal való szakításhoz. A szerelem, a gyávaság, az újrakezdés, a csömör, a hirtelen fellángolás és a cinikus érdekharc motívumai úgy ölelkeznek ebben az öt különböző környezetben, társadalmi rétegben játszódó regényben, hogy szinte összeolvadnak egymással, mint egy nagy társadalmi regény különböző szálai.

Sorozatcím:
30 év
Kiadó:
Magvető - Szépirodalmi könyvkiadó
Kiadás éve:
1977
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9631509265
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
398 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.50cm
Kategória:

Sarkadi Imre

1921 - 1961
Sarkadi Imre (Debrecen, 1921. augusztus 13. – Budapest, 1961. április 12.) Kossuth-díjas és háromszoros József Attila-díjas író, újságíró, dramaturg. A magyar parasztság 1945 utáni átalakulásának ihletett krónikása, valamint a modern társadalom erkölcsi problémáinak újszerű, drámai hangvételű ábrázolója volt.

Sarkadi Imre  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...